Χανιά: Έξωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τη Μονή Γουβερνέτου

Την εκκένωση του ακινήτου επί της οδού Περίδου όπου λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δεδομένης της λήξης του χρόνου παραχώρησής του, ζητά η Μονή Γουβερνέτου.

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, να ενημερώνει το σώμα ότι αρχικά ότι η Μονή ζήτησε εγγράφως την απομάκρυνση της δομής, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για ιδία χρήση, ενώ σε αντιπρόταση που έγινε στον Ηγούμενο, δε δέχθηκε να πληρώνει ενοίκιο και ΕΝΦΙΑ ο Δήμος Χανίων και να παραμείνει στο ακίνητο το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, χαρακτήρισε «μη φιλική» την επικοινωνία του Ηγούμενου με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι για το θέμα θα λάβει γνώση το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Κεμεσίδης υπογράμμισε ότι ντρέπεται να επιχειρεί η Μονή την έξωση μιας κοινωνικής δομής, την ώρα που αποκλείει την πρόσβαση σε χιλιάδες πολίτες στον χώρο έκτασης 10.000 στρεμμάτων που διαθέτει.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση της νομικού και δημοτικής συμβούλου Νίκης Αποστολάκη, η οποία πρότεινε την προσφυγή στη δικαιοσύνη, αφού όπως ανέφερε, δε θα έπρεπε “ελαφρά τη καρδία” να πετάει έξω αυτή τη δομή η Μονή, τη στιγμή που το έργο της εκκλησίας είναι το ακριβώς αντίθετο και πρότεινε να ενημερωθεί εγγράφως η Μητρόπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Μονής, το κτίριο θα πρέπει να εκκενωθεί αμέσως μετά το Πάσχα, με παράταση ενός μήνα. Τελικά, συμφωνήθηκε το θέμα να συζητηθεί μετά την ενδελεχή νομική διερεύνησή του, καθώς και την ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος