Ρόδος: Αρχές Μαΐου ανοίγει η Κοιλάδα των Πεταλούδων – Ανοιχτό Θέατρο στο μνημείο της Καλλιθέας

Μια σειρά δράσεων έχει στο πρόγραμμά της η ΔΕΡΜΑΕ (Δημοτικές επιχειρήσεις Ρόδου), οι οποίες αφορούν την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και το Μνημείο της Καλλιθέας που διαχειρίζεται.

Ήδη όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις αρχές Μαΐου η Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα με ευθύνη της ΔΕΡΜΑΕ έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης των υποδομών και του εξοπλισμού της Κοιλάδας, φυτεύτηκαν 300 ζητιές και άλλα φυτά, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η εντολή δημοπράτησης της μελέτης υλοτομίας βάσει της οποίας θα καθαριστούν τα άρρωστα δέντρα που δημιουργούν πρόβλημα στα υπόλοιπα.

Ρόδος: Αρχές Μαΐου ανοίγει η Κοιλάδα των Πεταλούδων – Ανοιχτό Θέατρο στο μνημείο της Καλλιθέας

Ανοιχτό θέατρο στις Πηγές της Καλλιθέας

Την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου 750 θέσεων και τη λειτουργία ιαματικών εγκαταστάσεων σχεδιάζει για το μνημείο της Καλλιθέας η ΔΕΡΜΑΕ. “Για το θέατρο είμαστε στο στάδιο των εγκρίσεων και της σύνταξης του προϋπολογισμού, ενώ έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το master plan για τις ιαματικές εγκαταστάσεις. Η περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης”, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, Γιάννης Ιατρίδης, ο οποίος επιβλέπει την πορεία των μελετών.

Σημειώνεται ότι προ ημερών τα μέλη του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, το νομοσχέδιο του υπουργείου που προβλέπει την ίδρυση ΑΕ η οποία θα διαχειρίζεται τις ιαματικές πηγές της χώρας. “Ο υπουργός ζήτησε συναίνεση, εμείς απαιτούμε να τη σημειώσει και στο νομοσχέδιο. Τονίσαμε ότι δε θα πρέπει να γίνεται τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών”, ανέφερε ο κ. Ιατρίδης.

ρεπορτάζ: Μαριέττα Γαβριλιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος