Βόλος: Ζήτησαν τη διασφάλιση της υγείας της σχολικής κοινότητας

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 12:30, συνδικαλιστές εκπρόσωποι σωματείων και φορέων του Βόλου ζητώντας τη διασφάλιση της υγείας της σχολικής κοινότητας.

Τα βασικά αιτήματα των εργατικών σωματείων ήταν η διενέργεια  τεστ ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, μικρότερος αριθμός  μαθητών ανά τάξη, μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Βόλος: Ζήτησαν τη διασφάλιση της υγείας της σχολικής κοινότητας

Τέλος ζήτησαν να μην τιμωρηθεί κανένας μαθητής και να μην κινδυνεύσει να χάσει τη χρονιά του λόγω απουσιών για συμμετοχή στις μαθητικές κινητοποιήσεις ή λόγω έλλειψης του κατάλληλου εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση.

Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με την κ. Γεωργία Δαλαμάγκα ,διοικητική προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους ίδιους τους μαθητές τα προβλήματα που βιώνουν εξαιτίας της πανδημίας.

Τα σωματεία που συμμετείχαν ήταν:

Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος