Συνάντηση Επιμελητηρίου Χανίων και Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης

Θεσμική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων υλοποιήθηκε, μετά από πρόταση του Συλλόγου, για κοινή σύσκεψη συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των Τουριστικών – Εμπορικών Φορέων της πόλης των Χανίων, ενόψει έναρξης της νέας κρίσιμης τουριστικής περιόδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια αλλά και τοπική τουριστική οικονομία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Ιάκωβος Καζάκος, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης, ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Χανίων για τα πιεστικά προβλήματα του κλάδου από την εξελισσόμενη πανδημία και την έντονη ανησυχία του για την καθυστερημένη έναρξη και της φετινής τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Συλλόγου σε συνέχεια και προηγούμενης γραπτής της επιστολής, ενημέρωσε το Επιμελητήριο και για τις συνεχείς προσπάθειες συνεννόησής της με την ηγεσία του Δήμου Χανίων, σχετικά με την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για τα σημεία μαζικής αποβίβασης των επισκεπτών της πόλης κατά την άφιξή τους με τουριστικά λεωφορεία. Οι επαγγελματίες του τουρισμού τόνισαν ότι ο διάλογος με τον Δήμαρχο Χανίων ξεκίνησε και φέτος για μια ακόμη χρονιά από μηδενική βάση, καθώς η περσινή συμφωνημένη και οριστική λύση για αξιοποίηση του πάρκινγκ δίπλα στο ξενοδοχείο «Κρήτη», με την οριοθέτηση ρεμίζων για τα τουριστικά λεωφορεία, δυστυχώς, όπως είπαν, χωρίς καμία εξήγηση ανετράπη από πλευράς της Δημοτικής Αρχής των Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος