Έκκληση Δημάρχου Οινουσσών για self tests από τους επισκέπτες

«Πάσχα με ασφάλεια κι ευθύνη», συνιστά ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ  σε όσους ταξιδέψουν την περίοδο του Πάσχα στις Οινούσσες.
Ζητά πριν το ταξίδι τους, αλλά και 3 ημέρες μετά την άφιξή τους στο νησί να προχωρούν σε tests σε συνεργασία με το Ιατρείο ή μόνοι τους με self tests.

“… Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας των αυτοδιαγνωστικών εξετάσεων (self tests) απευθύνουμε ισχυρή σύσταση σε όσους ταξιδεύσουν από βεβαρημένες περιοχές (Αττική-Θεσσαλονίκη κ.α.) προς τις Οινούσσες να πραγματοποιήσουν test. Αν βρεθεί θετικό οφείλουν να επανεξεταστούν και να αναμένουν τα αποτελέσματα πριν από το ταξίδι.
Μετά την άφιξη: Ισχυρή σύσταση μετά από 3 ημέρες να επανελεγχθούν με rapid test στο Ιατρείο ή self test στο σπίτι τους. Επίσης όσοι έχουν οποιαδήποτε ύποπτα συμπτώματα να επικοινωνούν αμέσως με το Ιατρείο”, σημειώνει στην ανάρτηση στην προσωπική σελίδα στο face book ο Δήμαρχος κ. Δανιήλ.

Σύσταση και στους ντόπιους
Έκκληση Δημάρχου Οινουσσών για self tests από τους επισκέπτες“Παρακαλούνται για την αυξημένη τήρηση των μέτρων κατά τη μετάβαση στη Χίο. Για την ασφάλεια όλων είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε εναλλακτικούς τρόπους (παραγγελίες τηλεφωνικές ή ιντερνετ) για την τροφοδοσία σας”, συνιστά επίσης στους συνδημότες του. Ενώ θυμίζει ότι ο Δήμος είναι στη διάθεση των πολιτών για να τους καθοδηγήσει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του με τη Διοίκηση.

covid- free νησιά
“Είμαστε ένα από τα ελάχιστα covid-free νησιά στην Ευρώπη και πρέπει να συμβάλουμε όλοι, κάτοικοι κι επισκέπτες, ώστε να παραμείνει υγιής ο πληθυσμός και να επανέλθουν σταδιακά και με ασφάλεια οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες”, καταλήγει ο Δήμαρχος Οινουσσών απευθύνοντας “θερμή πατριωτική παράκληση εκ μέρους όλων των μονίμων κατοίκων προς όσους ελάχιστους δεν έχουν εμβολιαστεί” να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό στη Χίο.

Να σημειώσουμε ότι οι Οινούσσες όπως και τα Ψαρά έχουν χαρακτηριστεί ως covid- free νησιά, αφού έχει εμβολιαστεί σχεδόν το σύνολο των μονίμων κατοίκων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος