Τελεφερίκ για την Άνω Πόλη του κάστρου Μονεμβασιάς

Τοποθέτηση τελεφερίκ που θα συνδέει το χώρο έξω από την κεντρική πύλη της Κάτω Πόλης με την Άνω Πόλη, του κάστρου της Μονεμβασιάς σχεδιάζεται αυτό το χρονικό διάστημα.

Το έργο αυτό θα επιτρέψει την πρόσβαση σε πολλές ομάδες ανθρώπων, που μέχρι σήμερα τους είναι δύσκολο ή σχεδόν απαγορευτικό να επισκεφθούν την Άνω Πόλη, με άνεση και ασφάλεια. Εκτός αυτού, αναμένεται το τελεφερίκ να βοηθήσει και στη μεταφορά των υλικών για τις εργασίες αναστήλωσης του κάστρου.

Τελεφερίκ για την Άνω Πόλη του κάστρου Μονεμβασιάς

Η μελέτη εκπονείται με προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του δήμου Μονεμβασίας και της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα και εξετάζονται δύο προτάσεις: Η πρώτη για το τελεφερίκ σταθερής τροχιάς και η δεύτερη για το εναέριο αναβατόριο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μονεμβασιάς, Ηρακλή Τριχείλη, φαίνεται να έχει συμφωνηθεί το περιεχόμενο της πρώτης φάσης της μελέτης και αναμένεται να προωθηθεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πρέπει πρώτα να προχωρήσουν οι εγκρίσεις χωροθέτησης και στη συνέχεια θα πρέπει να εκπονηθεί η οριστική μελέτη του έργου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος