Με τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές τον Μάιο το Νοσοκομείο Χίου

Με τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές ενισχύεται η Χίος, αφού από τις 5 Μαΐου στο Γενικό Νοσοκομείο Σκυλίτσειο θα λειτουργούν πλέον συνολικά τέσσερις γραμμές.

Μία από τις νέες γραμμές θα χορηγεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, που ήδη μάλιστα έχει ενταχθεί στη σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr, και μπορούν να την επιλέγουν οι πολίτες για εμβολιασμό, και οι άλλες τρεις με το εμβόλιο της Pfizer.

Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, η Διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη, σημείωσε ότι ήδη ο απαιτούμενος εξοπλισμός βρίσκεται στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο. Παράλληλα, αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι διαμορφώσεις στους χώρους που θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα.

«Οι τρείς νέες γραμμές θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 5 Μάιου». Παράλληλα κανονικά συνεχίζεται η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων στα Κέντρα Υγείας Χίου, Πυργί και σε Καρδάμυλα», σημείωσε η κ. Κανταράκη, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει επάρκεια όλων των εμβολίων.

Μεγάλη είναι δε η ανταπόκριση, κυρίως των ηλικιακών ομάδων 30–39 και 40-49 ετών.
Τέλος, όπως τόνισε η κ. Κανταράκη, υπάρχει η σκέψη για κινητές μονάδες εμβολιασμού για τα άτομα που δε μπορούν εύκολα να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος