Βόλος: Σύσκεψη σωματείων για το εργασιακό νομοσχέδιο και όχι μόνο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των ταξικών σωματείων χθες το απόγευμα στην αυλή του Μεταξουργείου στο Βόλο όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα εργασιακά αλλά και άλλα θέματα όπως η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ αλλά και “οι κίνδυνοι για το λαούς από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή”.

Βόλος: Σύσκεψη σωματείων για το εργασιακό νομοσχέδιο και όχι μόνο
Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους “σε ξεσηκωμό ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης η οποία πατώντας στον δρόμο που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να επιβάλει την τζαμπα δουλειά… Να μας πάρουν ακόμα και το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και τη δράση των σωματείων μας ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία. Αυτοί που διέλυσαν κάθε ελεγκτικό μηχανισμό που υπήρχε υπέρ του εργαζόμενου και άφησαν τους εργαζόμενους έρμαιο της εργοδοσίας ακόμη και μέσα στην πανδημία, μιλάνε για νομοσχέδιο “προστασίας της εργασίας”.

Αυτό που πρότεινε ο εισηγητής και έγινε αποδεκτό ήταν η επαναφορά του επικαιροποιημένου σχεδίου νόμου στη βάση της απόφασης των 530 Σωματείων που αφορούσε συλλογικές συμβάσεις, μισθό, ωράριο, εργασιακές σχέσεις. 

Τελειώνοντας ο Κώστας Στεργίου κάλεσε τους εργαζόμενους να προετοιμάσουν απεργιακή απάντηση αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, και να συμμετάσχουν δυναμικά στη μηχανοκίνητη πορεία σήμερα στις 6:30 μμ. από το Δημαρχείο.

Βόλος: Σύσκεψη σωματείων για το εργασιακό νομοσχέδιο και όχι μόνο

Παρεμβάσεις στη σύσκεψη έκαναν ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης πρόεδρος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου όπου αναφέρθηκε σε πλευρές του νομοσχεδίου και πως επηρεάζουν τους εργαζόμενους στον κλάδο, ο Στέλιος Λημνιός από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών που έκανε λόγο για “καρκινογόνα καύση που ολοένα και αυξάνεται στην ΑΓΕΤ” και κάλεσε σε ενωτική και μαζική αντίδραση  το Σάββατο 5 Ιουνίου παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον, η Δέσποινα Κεφαληνού εκ μέρους του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας όπου δήλωσε την αμέριστη στήριξη των γυναικών στον αγώνα για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο, ο Δημήτρης Μαριεττάκης πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που μίλησε για την ανάγκη ενημέρωσης των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι στον αγώνα. Αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα της καύσης των σκουπιδιών και κάλεσε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 5 Ιούνη στηλιτεύοντας όλους τους υπεύθυνους ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Περιφέρεια και Δήμο που “βάζουν σε προτεραιότητα τα κέρδη των ομίλων σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού”, όπως υποστηρίζει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος