Β. Τσίρκας: “Οφείλουμε πρώτα να προστατεύσουμε την κοινωνία” (Aud)

“Η πρώτη αξιολόγηση προυποθέτει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Καθήκον μας είναι η υπεράσπιση των αδυνάτων.Το νομοσχέδιο καλύπτει το 60% των δανειοληπτών. Πρόκειται για μια ισορροπημένη λύση, που παρέχει ομπρέλα προστασίας στο 35%”, ανέφερε ο βουλευτής του Σύριζα Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Ευαγγελία Μπαλτατζή.

“Οφείλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνία, σε πρώτη φάση, και σε δεύτερη τις καταθέσεις των πολιτών. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων των στεγαστικών δανείων είναι πρώτη προτεραιότητα. Το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο είναι πολύ ισχυρό για την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Θα υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις μεταξύ δανειοληπτών και πιστωτικών ιδρυμάτων”, είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε: “Δεν είναι ιδανική λύση, αλλά ισορροπημένη. Η κυβέρνηση αγωνίζεται”. Τέλος, ο κ. Τσίρκας ανέφερε: “Στην κοινοβουλευτική ομάδα συζητάμε για το νομοσχέδιο. Στηρίζουμε την κυβέρνηση, που εξασφάλισε σταθερή δόση για 3 χρόνια. Όλα αυτά σε συνάρτηση με την πορεία για ελληνική δικονομία”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Φωτογραφία: Eurokinissi

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος