Μετά από εβδομάδες συναντήσεων με βροχή και ανέμους, από σήμερα οι πολίτες της Αγγλίας μπορούν να καθήσουν γύρω από ένα τραπέζι σε εσωτερικούς χώρους.
Οι περιορισμοί χαλαρώνουν σύμφωνα με το τρίτο στάδιο του “χάρτη πορείας απελευθεροποίησης” του Μπόρις Τζόνσον, ενώ η 21η Ιουνίου αναμένεται να είναι το τελευταίο σκαλί ως η μέρα κατάργησης όλων των περιορισμών του Covid.
Τα πράγματα που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένα θα επιτρέπονται ξανά, με τα θέατρα και τους κινηματογράφους να ανοίγουν και τα μη απαραίτητα ταξίδια να μην είναι πλέον παράνομα.
Όμως, όποιος κατευθύνεται στο εξωτερικό συνιστάται να ελέγχει τους κανόνες καραντίνας όπου πηγαίνουν – με μόλις 12 χώρες και εδάφη στον «πράσινο» κατάλογο της κυβέρνησης. Σε αυτές, απαιτείται μοριακό τεστ το πολύ 72 ώρες πριν το ταξίδι αλλά η καραντίνα δεν είναι υποχρεωτική κατά την επιστροφή τους.
Παρόλο που δεν απαγορεύεται να ταξιδεύει κάποιος και στις χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα-, η κυβέρνηση χτες συνέστησε να αποφεύγονται τα ταξίδια προς αυτούς τους προορισμούς.
Η στάση της κυβέρνησης προβληματίζει εκπροσώπους του τομέα τουρισμού, που βρίσκουν ακατανόητη την απαγόρευση σε περιοχές με άριστη εικόνα αναφορικά με την πανδημία, όπως τα ελληνικά νησιά.
Εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων είπαν στην ΕΡΤ, ότι “η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κρατήσει τους τουρίστες στο εσωτερικό της χώρας για να μείνουν τα χρήματα στην εσωτερική οικονομία”.
Κάτι που θεωρείται “παράλογο” καθώς ο εξερχόμενος τουρισμός αποφέρει στην οικονομία της χώρας 39 δις στερλίνες, όσο και ο εισερχόμενος τουρισμός.
Είκοσι (20) εκατομμύρια ενήλικες έχουν λάβει την δεύτερη δόση και περισσότεροι από 36 εκατομμύρια την πρώτη, ενώ οι άνω των 35 ετών κλήθηκαν να εμβολιαστούν.
Επίσης, με τις έως τώρα μελέτες, τα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις.
Με αυτά τα δεδομένα, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η εάν η κυβέρνηση συνεχίσει τους “παράλογους περιορισμούς” θα δώσει τροφή μόνο σε αυτούς που κυκλοφορούν θεωρίες συνωμοσίας.
Ένα ακόμη πρόβλημα που ανακύπτει είναι οι πολίτες που κλήθηκαν, αλλά δεν πήγαν να εμβολιαστούν. Ο υπουργός υγείας δήλωσε την Κυριακή ότι από τους πολίτες που χρειάστηκαν νοσηλεία με την διασπορά της ινδικής μετάλλαξης, είναι άτομα σε ηλικία που κλήθηκε μεν αλλά δεν εμβολιάστηκαν. Από τα περίπου 15 άτομα, ελάχιστοι είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση γι’ αυτό και η βαρύτητα δίνεται στην επιτάχυνση της παροχής δεύτερης δόσης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος