Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Εξασθενούν οι βοριάδες στην Κορινθία – Τοπικά ισχυρά φαινόμενα και θυελλώδεις άνεμοι στα ΒΑ (video)

Όσον αφορά την εξέλιξη των ανέμων στην περιοχή της Κορινθίας, τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά και δε θα ξεπερνούν τα 2-3 μποφόρ, γεγονός καθοριστικό για την οριστική κατάσβεση των εστιών φωτιάς και την αποφυγή του κινδύνου αναζωπύρωσης.

Σε ό,τι αφορά όμως στην υπόλοιπη χώρα, θα παραμείνουν οι θυελλώδεις βοριάδες έως 7-8, τοπικά και 9 μποφόρ στο Α. Αιγαίο, οπότε σε συνδυασμό και με τις καλές καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι αρκετά αυξημένος σε άλλες περιοχές και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από δυτικά, με εξαίρεση όμως το Α. Αιγαίο όπου θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 6-7 μποφόρ μέχρι και αύριο.

Επιπλέον, εξαίρεση όσον αφορά τον καλό καιρό αποτελούν τα ΒΑ, όπου συνεχίζονται ακόμα οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Θράκη και Β/Α Αιγαίο, με εξασθένηση το μεσημέρι και βελτίωση το βράδυ, ενώ έχει πέσει αισθητά και η θερμοκρασία σήμερα και δε θα ξεπεράσει τους 24-26 βαθμούς τοπικά.

Από αύριο μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας περιμένουμε καλοκαιρία και θερμή εισβολή που θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία και στους 33-34 βαθμούς την Κυριακή και Δευτέρα – Τρίτη ενδεχομένως να ξεπεράσει τοπικά και τους 35-36…! Ενώ θα παραμείνουν ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο, στα 6-7 μποφόρ.

Ήπιος έως καλοκαιρινός θα παραμείνει ο καιρός, απ’ όσο δείχνουν τα τωρινά στοιχεία, για όλον τον Μάιο, με ελάχιστα ίσως και πολύ τοπικά φαινόμενα, ενώ αν και οι θερμοκρασίες θα πέσουν λίγο μετά τη θερμή εισβολή, θα παραμείνουν παρόλα αυτά καλοκαιρινές…

ΣΗΜΕΡΑ
Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Β/Α Αιγαίο, με εξασθένηση από το μεσημέρι και ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές κυρίως στα ηπειρωτικά, το μεσημέρι –απόγευμα. Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι 7-8, πρόσκαιρα στο Α. Αιγαίο τοπικά και 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και αισθητή πτώση θερμοκρασίας (έως 24-26 βαθμούς οι μέγιστες).

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6-7 μποφόρ, σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρόμοιος καιρός και θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Πολύ καλός καιρός σε όλη τη χώρα, εξασθενημένοι βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5, στο Αιγαίο 4-6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ. Σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση στα κεντρικά και βόρεια. Άνοδος της θερμοκρασίας, έως 28-30 βαθμούς τοπικά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος της ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών & Κρίσεων
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος