Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Ολυμπιακό

Με χρυσό σκόρερ τον Κρμέντσικ ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1 στον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το κύπελλο. Ο Πολωνός διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 89’, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ανοίξει το σκορ στο 36’ με το πέναλτι του Βιεϊρίνια. Ο Εμβιλά στο 50’ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη καλή στιγμή στον τελικό ήταν για τον Ολυμπιακό στο 13ο λεπτό με τον Μπρούμα που βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες στο 26’ με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα (36’) ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι όταν ο Σβαμπ στη περιοχή «τσίμπησε» τη μπάλα, ο Εμβιλά τον χτύπησε σε προσπάθεια του να διώξει και ο Ολλανδός ρέφερι Μάκελι έδειξε το πέναλτι. Ο Βιεϊρίνια νίκησε τον Σα από την άσπρη βούλα και άνοιξε το σκορ (1-0).

Η είσοδος του Φορτούνη στο δεύτερο μέρος έδωσε άλλο αέρα στον Ολυμπιακό που ανέβηκε περισσότερο και στο 50’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα έφτασε στον αφύλαχτο Εμβιλά που με πλασέ στη κίνηση έκανε το 1-1.

Στο 55’ ο Πασχαλάκης με σπουδαία επέμβαση  είπε όχι στη κεφαλιά ψαράκι του Μασούρα, και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ Με τον Κρμέντσικ που πέρασε στην θέση του Σφιντέρσκι έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 84’ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Σα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία, και στο επόμενο λεπτό σε τετ α τετ με τον κίπερ του Ολυμπιακού πλάσαρε ελάχιστα έξω. Στο 89’ όμως ο Πολωνός φορ μετά την κάθετη μπαλιά που του έβγαλε ο Ζίφκοβιτς πλάσαρε τον Σα για το τελικό 2-1 που έδωσε το κύπελλο στον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Κίτρινες: Αουγκούστο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Παπασταθόπουλος (25΄λ.τρ. Ρέαμπτσουκ), Σεμέδο, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά (90΄+1΄ Βαλμπουενά), Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (46΄ Φορτούνης), Ελ Αραμπί, Μασούρας (86΄ Χασάν)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπάμπα (90+5΄ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ, Ουάρντα (80΄ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (80΄ Κρμέντσικ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος