ΗΠΑ: Βίντεο προπαγάνδας “απειλεί” τη Νέα Υόρκη, ενώ ο Ομπάμα αποκαλεί το Γκουαντάναμο “φυτώριο τζιχαντιστών”

Ένα ακόμη προπαγανδιστικό βίντεο, που φέρεται να δείχνει επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας να κρατά στα χέρια του πυροκροτητή και μάλιστα να τραβά την περόνη, μελετούν οι αμερικανικές αρχές , επισημαίνοντας ότι « δεν αποτελεί ευθεία απειλή».

Με το νέο βίντεο οι φερόμενοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν να « τινάξουν στον αέρα την Time Square της Νέας Υόρκης», ενώ η υπόκρουση είναι ένα γαλλικό τραγούδι.

Ανοιχτό αφήνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το ενδεχόμενο να κλείσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Γκουαντάναμο, στην Κούβα, παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί, όπως αναγνώρισε, να δώσει μεγάλη μάχη στο Κογκρέσο.

Όπως είπε, το Γκουαντάναμο αποτελεί «φωλιά» στρατολόγησης τζιχαντιστών. Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε ότι η αποδυνάμωση του ISIS δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πολιτική λύση στη Συρία που προϋποθέτει και απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ Ασαντ από την εξουσία.

Με τους κυβερνήτες 31 αμερικανικών πολιτειών να κηρύσσουν ανεπιθύμητους τους πρόσφυγες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα θέσει βέτο ενάντια στην πρόταση της ρεπουμπλικανικής αντιπολίτευσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων για σκληρότερους ελέγχους στην είσοδο προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ.

Πηγή:Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος