Ανάθεση σε ένα μισθωτή των καταστημάτων του ισογείου στο parking της Φιλελλήνων

Αντίθετες οι μειοψηφίες στον δήμο Βόλου στην πρόταση της δημοτική αρχής να διατεθούν όλα τα καταστήματα του ισογείου του πάρκινγκ της Φιλελλήνων σε ένα μισθωτή. Η απόφαση ελήφθη μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας, αλλάζοντας προηγούμενη κατά πλειοψηφία και πάλι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Για παλινωδίες και προχειρότητα έκαναν λόγο οι μειοψηφίες με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Αν. Ζέρβα να επισημαίνει ότι η απόφαση αλλάζει επειδή πολλοί ήταν οι επιχειρηματίες που ζήτησαν να εκμισθώσουν όλα μαζί τα καταστήματα.  Ο κ. Ζέρβας είπε, επίσης, ότι οι όροι της εκμίσθωσης θα συζητηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στην Οικονομική Επιτροπή και θα ακολουθήσει η προκήρυξη. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα καταστήματα Ε1 εμβαδού 252,35τμ, Ε2 εμβαδού 250,28τμ και Ε3 εμβαδού 86,15 τμ.

Η Νάνσυ Καπούλα, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έμεινε σταθερή στην θέση της για το θέμα υπενθυμίζοντας ότι το έργο του πάρκινγκ δεν έχει παραληφθεί από τον δήμο Βόλου, ενώ βρίσκεται «στον αέρα» η διοικητική πράξη που το συνοδεύει, της αναθεώρησης δηλαδή της οικοδομικής άδειας με την προσθήκη του δώματος. «Όσο αυτά είναι σε εκκρεμότητα, θεωρούμε ότι ενέχει μεγάλο ρίσκο να βγει «στον αέρα» ο διαγωνισμός» σημείωσε, ψηφίζοντας αρνητικά.

Ο κ. Μαυρογιάννης της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” έκανε λόγο για παλινωδία της δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ουσιαστική οικονομοτεχνική μελέτη ενώ ο Απ. Ριζόπουλος, επικεφαλής της ΕΑΣ, επεσήμανε πως οι αλλαγές στα κριτήρια εκμίσθωσης σχετίζεται με “φωτογραφική” μίσθωση των καταστημάτων, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος