Καβάλα – Μουσικό Οδοιπορικό: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία… μνήμης ηχώ»

Ένα μουσικό οδοιπορικό με τίτλο, «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…μνήμης ηχώ» θα προβληθεί αυτό το Σάββατο, 29 Μαΐου, στην Καβάλα, στις 20.30 στην Πλατεία Καπνεργάτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμή του Αποστόλου Παύλου.

Η φετινή διοργάνωση είναι ειδικά αφιερωμένη στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και συγκεκριμένα στην ανάδειξη του ρόλου της μουσικής ως καθοριστικού στοιχείου στη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους.

Το ιδιαίτερο συναυλιακό σκηνικό του φεστιβάλ που στήθηκε φέτος, περιλαμβάνει, εκτός από τον επιβαλλόμενο εξ αποστάσεως χαρακτήρα του, και μία ακόμη σημαντική τομή.

Στη διαδικτυακή του σκηνή ηχούν και συμπράττουν μουσικά τρεις γενιές ανθρώπων: οι μαθητές και μαθήτριες 10 Μουσικών Σχολείων της χώρας (Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας, Δράμας, Καβάλας, Καρδίτσας, Λειβαδιάς, Σερρών, Τρικάλων και Χαλκίδας), μέλη Χορωδιακών συνόλων ενηλίκων (Προ-Νομιον, Σύλλογος Φίλων Μουσικής Καβάλας, ΣυνΩδηπόροι, Λέσχη Ποντίων Καβάλας, Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας, Σύλλογος Ρωμανός ο Μελωδός, Συνηχούντες και Χορωδία Νέας Καρβάλης Καβάλας), καθώς και σπουδαστές από Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία.

Όλοι μαζί, θα εξυμνήσουν τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης που διέπουν την παγκόσμια κοινότητα, με όχημα τις περιπέτειες και τους ένδοξους αγώνες του γένους, που σημάδεψαν την όψιμη ιστορία και διαμόρφωσαν τη νεοελληνική ταυτότητα. Ο Γρηγόρης Βαλτινός έχει επιμεληθεί την ανάγνωση κειμένων και ο Αλέξης Κωστάλας την παρουσίαση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τη διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημωφέλεια» και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Το Μουσικό οδοιπορικό θα προβάλλεται στην Πλατεία Καπνεργάτη κάθε Τρίτη από τις 8 έως και τις 29 Ιουνίου, στις 20:30.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος