Σε αργία ο 48χρονος εκπαιδευτικός που φέρεται να έστελνε ανάρμοστα SMS σε μαθήτριες

Σε αργία τέθηκε ο 48χρονος εκπαιδευτικός που φέρεται να έστελνε μηνύματα σε μαθήτριες δημοτικού με ανάρμοστο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, «κινήθηκε άμεσα από την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία και υπογράφηκε η πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης».

Χθες, ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5.000 ευρώ, κατηγορούμενος ότι έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε δεκάχρονες μαθήτριές του, μετά από καταγγελίες γονέων.

Ο εκπαιδευτικός σχολείου της Νοτιοανατολικής Αττικής απολογήθηκε για δύο κατηγορίες και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή όρων.

«Αν ήμουν στην ηλικία σου θα κάναμε σχέση. Θα ήσουν το κορίτσι μου. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα το μυαλό μου θα ήταν αλλού», φέρεται να έγραφε σε ένα από τα μηνύματα σε μαθήτρια ο 48χρονος.

«Μιλούσαμε με δική τους πρωτοβουλία για την βελτίωση των επιδόσεών τους στα μαθήματα. Οι συνομιλίες μας αφορούσαν αποκλειστικά στα μαθήματα. Δεν τις παρενόχλησα σεξουαλικά», είπε ο ίδιος στην απολογία του.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος