Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης: Εργασίες διαμόρφωσης της Β.Α. εισόδου στον Τύρναβο

Ομαλά εξελίσσονται οι εργασίες διαμόρφωσης της βορειοανατολικής εισόδου της πόλης του Τυρνάβου επί της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου κυκλικού κόμβου στο Δήμο Τυρνάβου και μετά την ασφαλτόστρωση και της οδού Δασκαλοπούλου ολοκληρώνεται το παράπλευρο δίκτυο στη συμβολή της εθνική οδού με την οδό στη βορειοανατολική είσοδο του οικισμού.

Το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι 650 μέτρα και περιλαμβάνει τις απαιτούμενες προσαρμογές στις υφιστάμενες οδούς. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης: Εργασίες διαμόρφωσης της Β.Α. εισόδου στον ΤύρναβοΣήμερα στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της χώρας, περί την Χιλιομετρική Θέση 17+800, υπάρχει ισόπεδη συμβολή με ελλιπή γεωμετρικά χαρακτηριστικά, η οποία δεν παρέχει επαρκή διευθέτηση της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα μειωμένη οδική ασφάλεια και αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Στην παρούσα κατάσταση δεν παρέχεται η δυνατότητα αριστερής στροφής για την έξοδο από την Εθνική Οδό (από ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελασσόνα), κάτι που θα απαιτηθεί και λόγω της συμβολής του κόμβου με τη νέα σχεδιαζόμενη περιμετρική οδό. Επίσης, στην περιοχή ασκούνται έντονες γεωργικές και καλλιεργητικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα πολλά γεωργικά μηχανήματα να κάνουν χρήση της Ε.Ο. λόγω έλλειψης παράπλευρου δικτύου.

Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης: Εργασίες διαμόρφωσης της Β.Α. εισόδου στον ΤύρναβοΜε την κατασκευή του έργου επιλύονται αρκετά προβλήματα της περιοχής και επιτυγχάνονται:
-Λειτουργική αναβάθμιση και βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας Κοζάνης, που αποτελεί τμήμα του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της χώρας
-Βελτίωση της λειτουργικότητας της ΒΑ κυκλοφοριακής σύνδεσης του Τυρνάβου μέσω του νέου κόμβου επί της Ε.Ο., καθώς μέχρι σήμερα η σύνδεση του οικισμού μέσω υφιστάμενων κόμβων γίνεται κυρίως από νότια, ήτοι μέσω του Ι/Κ Γυρτώνης – Αμπελώνα και του Α/Κ Λάρισας.
-Οι χωρίς καθυστερήσεις, διαμπερείς και ασφαλείς κινήσεις επί της Εθνικής Οδού καθώς και η δυνατότητα αναστροφής, λόγω της μορφής του κόμβου (κυκλικός).
-Βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού.
-Ασφαλέστερη σύνδεση της περιφερειακής οδού Τυρνάβου με την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, την παλαιά Ε.Ο. Λάρισα – Τύρναβος – Ελασσόνα, δυτικά του Τυρνάβου, και την Ε.Ο. Τρικάλων.
-Άνετη, ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών με την κατασκευή παράπλευρων οδών.
-Ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών στο σύνολο του έργου με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και Συστημάτων Ασφάλισης Οχημάτων (ΣΑΟ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος