Κ. Αγοραστός: Υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι για να συνεχιστούν οι ενάλιες ανασκαφές (audio)

“Σε συνεργασία με την Λίνα Μενδώνη κάναμε ένα μεγάλο άλμα και παραδώσαμε τον Παρθενώνα υποβρυχίων Μουσείων. Το ναυάγιο της Περιστέρας, που είναι το αρχαιότερο στον κόσμο και που μπορεί άνθρωπος να καταδυθεί. Πήραμε βραβεία για το ναυάγιο της Περιστέρας, για την καινοτομία στον Πολιτισμό. Οι ενάλιες αρχαιότητες έχουν αρκετούς πόρους προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές”.

Κ. Αγοραστός: Υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι για να συνεχιστούν οι ενάλιες ανασκαφές (audio)
Εγκαινιάστηκε το πρώτο ελληνικό υποθαλάσσιο μουσείο, στην Αλόννησο

Τα παραπάνω απάντησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ερωτηθείς σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για την αρμόδια αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων- ανέλαβε καθήκοντα μόλις δυο μήνες-  ότι αρνήθηκε να υπογράψει την συμμετοχή της εφορείας σε συγχρηματοδοτούμενο έργο, εμποδίζοντας έτσι την ανάδειξη μοναδικών ενάλιων θησαυρών και αρχαίων ναυαγίων στο Παυλοπέτρι Λακωνίας, στη «βυθισμένη πολιτεία» στην Παλαιά Επίδαυρο, στο αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο και στο σύγχρονο ναυάγιο του πλοίου «Χριστόφορος» στη Σκόπελο.

Κ. Αγοραστός: Υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι για να συνεχιστούν οι ενάλιες ανασκαφές (audio)Ο κ. Αγοραστός μιλώντας στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο”, υπογράμμισε ότι το Ναυάγιο της Περιστέρας άνοιξε από την 1η του τρέχοντος μήνα και αυτό σηματοδοτεί ότι είναι προτεραιότητα για μας ως Περιφέρεια, η οποία σε συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού έχει διασφαλίσει ικανούς χρηματικούς πόρους για να συνεχιστεί η ανάδειξη των αρχαίων ναυαγίων. Σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη οικονομικών πόρων, σε αντίθεση με τους ανθρώπινους πόρους, οι οποίοι οι  πεπερασμένοι. Προφανώς αυτό εκτίμησε η αρμόδιο προϊσταμένη, την απουσία επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού και προτεραιοποιεί τα “αληθινά” προγράμματα και όχι τα υπό ένταξη ερευνητικά προγράμματα. Εμείς ξαναμπήκαμε σε νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Περιστέρα και έχουν τη  δυνατότητα χρηματοδότησης όλων των projects και δεν χρειαζόταν να μπει σ αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που, τονίζω ότι δεν έχει εγκριθεί “.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος