Kαλαμάτα: Νέα επιστολή του Εικαστικού Επιμελητηρίου για το “Μνημείο Φωτός”

Νέα επιστολή στο δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με το “Μνημείο Φωτός” που πρόκειται να τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, απέστειλε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών.

Ο φορέας στην επιστολή του εκφράζει την άποψη πως τα σχέδια του Παναγιώτη Λαμπρινίδη για το συγκεκριμένο έργο που παρουσιάστηκαν πρόσφατα έχουν εκτεταμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με αυτά που είχαν αρχικά παρουσιαστεί. Συμπληρώνοντας επίσης πως διαπιστώνει “εκλεκτική συγγένεια” με το επίμαχο έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Jim Sanborn που βρίσκεται στο Langley της Virginia των ΗΠΑ και πως δεν «υπαναχωρεί από την αρχική κρίση που είχε διατυπωθεί “περί αντιγραφής” και η οποία είχε βασιστεί στο πρώτο σχέδιο πρόταση, που είχε καταθέσει ο κ. Λαμπρινίδης.

Το Εικαστικό Επιμελητήριο επαναλαμβάνει πως το θέμα έχει τόσο πολιτικές όσο και ηθικές διαστάσεις, λόγω κυρίως της ιδιότητας του κ. Λαμπρινίδη ως μέλους της Επιτροπής Καλαμάτα 1821- 2021 και ως διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της Δημοτικής Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ και τονίζει της ανάγκη ανοιχτού διαγωνισμού και αισθητικών κριτηρίων ώστε η φυσιογνωμία του δημόσιου χώρου “να μην καθορίζεται αισθητικά από τις δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων” –που όπως υπογραμμίζει η επιστολή, “επιβάλλουν ένα και μόνο καλλιτέχνη σε κεντρικό δημόσιο χώρο παραγκωνίζοντας τη διαδικασία των Πανελλήνιων Καλλιτεχνικών Διαγωνισμών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος