Πάπας Φραγκίσκος περί ομοφοβίας: Ο Θεός είναι πατέρας, η καρδιά του είναι ανοιχτή σε όλους

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Εν μέσω τρικυμίας βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το Βατικανό, εφόσον οι παρεμβολές στο Ιταλικό νομοσχέδιο Zan κατά της ομοφοβίας τάραξαν αρκετά τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών και προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του Ιταλού Πρωθυπουργού Ντράγκι στο θέμα αυτό.

Ευχάριστη έκπληξη προκαλεί λοιπόν το γεγονός πως ο ίδιος ο Ποντίφικας, Πάπας Φραγκίσκος, έστειλε μια ιδιόχειρη επιστολή στον πατέρα James Martin, τον Ιησουίτη ιερέα παγκοσμίου φήμης για το έργο που προσφέρει στους ομοφυλόφιλους και την ευρύτερη κοινότητα LGBTQ. Επιστολή που ο ίδιος ο πάτερ Martin δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter και που ο ιστότοπος του Βατικανού Vatican News, όπως και πολλά Ιταλικά ΜΜΕ, έφεραν στο προσκήνιο δημοσιεύοντας αποσπάσματά της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, πρέπει να τονίσουμε πως η επιστολή του Ποντίφικα γράφτηκε με την ευκαιρία του διαδικτυακού σεμιναρίου του Outreach LGBTQ Catholic Ministry που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου, αλλά φέρνει την ημερομηνία της 21ης ​​Ιουνίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες αφότου το Βατικανό παρενέβη στο Ιταλικό νομοσχέδιο.  

Στην εν λόγω επιστολή, ο Ποντίφικας ευχαριστεί τον πατέρα Martin για την «ικανότητα να είναι κοντά σε ανθρώπους με αυτήν την εγγύτητα που είχε ο Ιησούς και που αντανακλά αυτή του Θεού» προσθέτοντας επίσης: «Προσεύχομαι για τους πιστούς σας, τους «ενορίτες» σας, όλους εκείνους που ο Κύριος έχει τοποθετήσει δίπλα σας για να τους φροντίζετε, να τους προστατεύετε και να τους κάνετε να μεγαλώνουν στην αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού”. 

Επίσης, ο Πάπας Φραγκίσκος τονίζει πως ο Θεός «πλησιάζει με αγάπη καθένα από τα παιδιά του, σε όλους και σε καθένα από αυτά» και πως «η καρδιά (του Θεού) είναι ανοιχτή σε όλους. Είναι Πατέρας».

Τέλος, ο Ποντίφικας ευχαρίστησε τον πατέρα Μάρτιν για τον ποιμαντικό του ζήλο. Μίλησε για το «ύφος» του Θεού, το οποίο έχει τρία χαρακτηριστικά: εγγύτητα, συμπόνια και τρυφερότητα, και αναφερόμενος στον πάτερ Martin, λέει: «Βλέπω ότι προσπαθείτε συνεχώς να μιμηθείτε αυτό το ύφος του Θεού. Είστε ιερέας για όλες και όλους, όπως και ο Θεός είναι ο Πατέρας όλων. Προσεύχομαι ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε με αυτόν τον τρόπο, να είστε κοντά, συμπονετικός και με πολλή τρυφερότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος