Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την ετοιμότητα των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν αναμονή των δύσκολων καιρικών συνθηκών των επόμενων ημερών στην περιοχή, ζήτησε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε.

Συμμετείχε ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Χαντζής και των επικεφαλής των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Έγινε ενημέρωση για τις αποθήκες υλικού πολιτικής προστασίας, που δημιουργούνται, ανά Π.Ε.

Από τον Περιφερειάρχη δόθηκαν οδηγίες για τον καθαρισμό πρανών στο οδικό δίκτυο, καθώς επίσης και για την άμεση πίστωση των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών με τα πρόσφατα εγκεκριμένα από την πολιτεία κονδύλια, προκειμένου αυτές να προβούν στον καθαρισμό των δασικών δρόμων.

Παράλληλα ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι τα μηχανήματα των Π.Ε. θα πρέπει να λειτουργούν κοντά στην έδρα τους, καθώς η αποστολή τους σε απομακρυσμένα σημεία αφαιρεί χρόνο για παραγωγή ουσιαστικού έργου, συνέστησε δε να γίνουν εργολαβίες για ενδεχόμενες παρεμβάσεις στα εν λόγω απομακρυσμένα σημεία.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια έρχεται επικουρικά να στηρίξει όπου χρειαστεί το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο έχει τον πρώτο λόγο σε περιστατικά πυρκαγιών και άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Τόνισε ότι η επικούρηση θα προκύπτει μετά από έγγραφο αίτημα που θα καταθέτει ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης και η Περιφέρεια θα ανταποκρίνεται αναλόγως.

Τέλος κάλεσε τα κατά τόπους τμήματα Πολιτικής Προστασίας να στηρίξουν τους εθελοντές καταγράφοντας τις ανάγκες τους, προκειμένου να ανταποκριθεί η Περιφέρεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος