Κατά μέτωπο επίθεση Κάμινγκς – Τζόνσον (video)

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Nατάσα Καντζάβελου

«Έβαλε τα δικά του πολιτικά συμφέροντα μπροστά από τη ζωή των ανθρώπων». Για τον άντρα που ισχυρίζεται ότι περιφρονεί τα μέσα ενημέρωσης, ο Ντομινίκ Κάμινγκς, ο πρώην επικεφαλής ειδικός σύμβουλος της Ντάουνιγκ Στριτ δίνει την πρώτη, πολυαναμενόμενη συνέντευξή στο BBC TWO με την μεγαλύτερη προσοχή μέχρι στιγμής να επικεντρώνεται στον ισχυρισμό ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν απρόθυμος να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς τον περασμένο φθινόπωρο επειδή πίστευε ότι οι άνθρωποι που πεθαίνουν από αυτό ήταν «ουσιαστικά πάνω από 80».

Αιχμηρός και επιθετικός, ο Κάμινγκς ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε τον πρωθυπουργό στις 18 Μαρτίου του περασμένου έτους από το να δει τη Βασίλισσα αυτοπροσώπως στην αρχή της πανδημίας θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της ενώ αρκετοί υπάλληλοι του είχαν νοσήσει και ενώ ήδη ίσχυε η οδηγία να κρατάμε τις αποστάσεις κυρίως από τους ηλικιωμένους.

Ο πρώην επικεφαλής σύμβουλος του πρωθυπουργού μοιράστηκε μηνύματα στο WhatsApp με το BBC στην πρώτη του συνέντευξη, που θα προβληθεί σήμερα το βράδυ καθώς κατηγόρησε επανειλημμένα τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ότι ήταν πολύ αργός στην επιβολή του δεύτερου λοκντάουν, που τέθηκε σε ισχύ στις 5 Νοεμβρίου.

Ωστόσο η Αγγλία ήδη από χθες βιώνει την «Ημέρα Ελευθερίας» ενώ παράλληλα οι επιδημιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με τον Σερ Πάτρικ Βάλανς τον επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης να κάνει λόγο για πίεση στο σύστημα υγείας τον επόμενο μήνα με τους ασθενείς να ξεπερνούν τους 1000 την ημέρα τον επόμενο μήνα και τα κρούσματα να αγγίζουν τα 100.000 ενώ τόνισε ότι το 60% των περιπτώσεων που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Πφάιζερ ενώ επισήμανε ότι μόνο με πιστοποιητικά εμβολιασμού θα γίνεται η είσοδος στα νυχτερινά κέντρα από τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Μπορις  Τζόνσον προχώρησε  στην  «απαραίτητη δράση  καθοδηγούμενος από τις καλύτερες επιστημονικές συμβουλές» σε όλη την κρίση του Κόβιντ.

 Ο εκπρόσωπος της Νταουνιγκ Στριτ  πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση που ηγείται έχει παραδώσει την ταχύτερη διάθεση εμβολιασμού στην Ευρώπη, έσωσε εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσω του προγράμματος οπως βοηθησε σύστημα υγείας,  το NHS να μην καταρρεύσει. Η κυβέρνηση επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στο να αναδυθεί προσεκτικά από την πανδημία και να βελτιωθεί καλύτερα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος