Χανιά: Κινητοποιήσεις στη Γαύδο από ελεύθερους κατασκηνωτές – «Όχι στην αλλοίωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του νησιού» (ηχητικό)

Για προσπάθεια αλλοίωσης του ιδιαίτερου χαρακτήρα  της Γαύδου κατηγορούν τη δημοτική αρχή του νησιού τα μέλη της «Ανοιχτής συνέλευσης ελευθέρων κατασκηνωτών/τριών Γαύδου». Αφορμή για τις διαμαρτυρίες στάθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαύδου για την τοποθέτηση κερματοδεκτών στις ντουζιέρες όπου μέχρι τώρα το νερό ήταν ελεύθερο και δωρεάν.

Το πρωί της Τετάρτης, μέλος της συνέλευσης μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για απροκάλυπτη επίθεση στην ελεύθερη κατασκήνωση, σε ένα νησί που το επισκέπτονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ελεύθεροι κατασκηνωτές από όλο τον κόσμο και αποτελεί σημείο αναφοράς και σύμβολο μη εντατικοποιημένης τουριστικής «ανάπτυξης». Τα μέλη της συνέλευσης διεκδικούν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο νερό για τους λουόμενους και μέριμνα για προστασία του περιβάλλοντος και τις αναγκαίες υποδομές στο νησί.

Αύριο Πέμπτη, όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Χανίων, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Γαύδου στο Καστρί και θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τη Δήμαρχο προκειμένου να παρουσιαστούν οι θέσεις της συνέλευσης και να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση προς όφελος όλων, αλλά κυρίως του νησιού. «Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν προπομπό ενός σχεδίου πλήρους εμπορευματοποίησης της Γαύδου, εικόνα ήδη γνωστή από πολλά άλλα ελληνικά νησιά», υποστηρίζουν τα μέλη της συνέλευσης.

Χανιά: Κινητοποιήσεις στη Γαύδο από ελεύθερους κατασκηνωτές – «Όχι στην αλλοίωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του νησιού» (ηχητικό)

Η ανακοίνωση της Συνέλευσης ελευθέρων κατασκηνωτών /τριών Γαύδου:

Ανακοίνωση Συνέλευσης

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, σε γραπτή της ανακοίνωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι η απόφαση για ντουζιέρες με κερματοδέκτες ελήφθη “σε μια προσπάθεια του Δήμου να περιορίσει τη σπατάλη νερού που γινόταν στις παραλίες του νησιού και με γνώμονα την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας για τις ανάγκες όλων”. Η συγκεκριμένη απόφαση σύμφωνα με τη Δήμαρχο, ήταν στα σχέδια του δήμου προ 5ετίας τουλάχιστον, ενώ προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου κάποιοι “γνωστοί-άγνωστοι” λεηλάτησαν και ξήλωσαν τις ντουζιέρες. Η κ. Στεφανάκη κάνει λόγο για μεμονωμένα άτομα που αρέσκονται να βανδαλίζουν την περιουσία του ελληνικού λαού και προσθέτει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τοπική κοινωνία γνωρίζει τις δυνατότητες του νησιού και είναι σύμφωνη με το μέτρο.

Χανιά: Κινητοποιήσεις στη Γαύδο από ελεύθερους κατασκηνωτές – «Όχι στην αλλοίωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του νησιού» (ηχητικό)

Η ανακοίνωση της Δημάρχου:

2021_07_21_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΩΝ_τ (1)

Ακούστε τη συνέντευξη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος