Επίθεση στην ΟΕΒΕΜ από την ΠΑΣΕΒΕ για άρνηση κλιμάκωσης του αγώνα

Κάλεσμα για την απεργία στις 3 Δεκέμβρη 2015 απηύθυναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας, Δημήτρης Αδραχτάς, Μάνθος Κοντάκης και η Δέσποινα Παλιά. Τόνισαν ότι η επίθεση στο εισόδημα των βιοτεχνών, εμπόρων αυτοκινητιστών και συνταξιούχων συνεχίζεται και τα ασφαλιστικά δικαιώματα πλήττονται.
Κάλεσαν δε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Όπως επισήμαναν,
• Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει μειώσεις, περικοπές και νέους φόρους για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
• 3,2 δις ευρώ κόβουν από μισθούς, συντάξεις, παροχές στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τα κάθε είδους επιδόματα.
• 3,2 δις ευρώ μας παίρνουν μέσα από την αύξηση της φορολογίας και τα κάθε είδους χαράτσια.
• Για εμάς από τη μια περικοπές και φτώχεια και από την άλλη 15 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που είναι έτοιμες να μας πάρουν και τα σπίτια.
Αυτή είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των άλλων κομμάτων του συστήματος, της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Εξέφρασαν την ικανοποίηση  τους για τη συμμετοχή των μικρών ΕΒΕ στην απεργία στις
13 Νοέμβρη, με την οποία  έγινε ένα ελπιδοφόρο βήμα. Επέκριναν την ΟΕΒΕΜ που αντί όμως να κλιμακώσει την πάλη με τον επόμενο απεργιακό σταθμό στις 3 Δεκέμβρη η ΟΕΒΕΜ προτίμησε να κάνει εκδήλωση για το αεροδρόμιο και ούτε κουβέντα για την απεργία. ¨Λες και τα προβλήματα λύθηκαν, λες και το ασφαλιστικό δεν είναι μεγάλο θέμα.
Όμως τι κάνουν και τι λένε οι συνδικαλιστικοί φορείς των ΕΒΕ στο νομό. Στα ΤΑΞΙ η πλειοψηφία του σωματείου λέει ότι θα αντιπαλέψουμε τα μονοπώλια στον κλάδο φτιάχνοντας οι ίδιοι εταιρίες δηλαδή σκάβοντας οι ίδιοι το λάκκο μας χωρίς να παλέψουμε ενάντια στη μονοπώληση του κλάδου. Η ΟΕΒΕΜ λέει ότι πρέπει να πληρωθούν τα χρέη που έχουν οι ΕΒΕ αλλά με κάποιες διευκολύνσεις, στην ουσία να καταστραφούμε με μια παράταση χρόνου. Μάλιστα ζητούν σαν διέξοδο τα διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ που δίνουν, τζάμπα εργασία, ως λύση πράγμα που αφορά τους μεγάλους επιχειρήσεις και όχι τους μικρούς και φτωχούς ΕΒΕ που δεν έχουν ούτε εργαζόμενους ούτε λεφτά στην τσέπη τους..
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου πέρα από τις γενικές τοποθετήσεις για το φορολογικό έχει τοποθετηθεί θετικά στις ανοιχτές Κυριακές και μάλιστα το έχει κάνει πράξη.
Όσο για το δήθεν ακομμάτιστο και ανεξάρτητο κίνημα, που προπαγανδίζουν εδώ και καιρό είναι πέρα για πέρα ψεύτικο. Είναι οι δικές τους παρατάξεις που στηρίχτηκαν από τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, που εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των μικρών ΕΒΕ.
Η ενότητα για την οποία κόπτονται και το όλοι μαζί πάει με αυτά τα αιτήματα που προαναφέρθηκαν, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο που ψηφίζουν στη Βουλή τους αντιλαϊκούς νόμους¨.

Επιπλέον επισήμαναν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης. ¨Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους. Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει μπροστά μας είναι ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τέλους ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στα χρέη και τον αφανισμό προκειμένου να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων¨

Διεκδικούν:
• Κατάργηση του 26%. Όχι στην αύξηση της προκαταβολής και του ΦΠΑ.
• Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ κατά 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
• Όχι στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος