Χίος: Φιλοξενία ισραηλινών δημοσιογράφων για προβολή του νησιού

Με στόχο την προβολή του νησιού της μαστίχας στο Ισραήλ, φιλοξενήθηκαν στη Χίο για έξι μέρες δύο δημοσιογράφοι από το Ισραήλ, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, Δημήτρη Βασιλειάδη.

Η φιλοξενία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος προβολής του ΕΟΤ.

Οι δημοσιογράφοι που φιλοξενήθηκαν προέρχονται από δύο από τα μεγαλύτερα online μέσα στην κατηγορία «ενημέρωση και ψυχαγωγία». “Γεγονός που αναμένεται ότι θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη του ταξιδιού ως προς τη διείσδυση στην τοπική αγορά”, εκτιμά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Yossef Fisher, από το δίκτυο YNET, (σύμφωνα με το similarweb, ήταν η νούμερο 1 online πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τον Μάιο του 2021) και Rotem Gavriel Maimon, από το δίκτυο HAARETZ (νούμερο 4 online πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, την ίδια περίοδο).

Στο πρόγραμμα περιηγήσεων συμπεριλήφθηκε επίσκεψη στον υπό ανασκαφή αρχαιολογικό χώρο της εβραϊκής συναγωγής του 4 μ.Χ. αιώνα στην πόλη της Χίου (φωτογραφία). Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, Άννα Μισαηλίδου.
Οργανώθηκε επίσης πρόγραμμα επισκέψεων σε χωριά, παραλίες, μνημεία και αξιοθέατα του νησιού, με σκοπό οι δημοσιογράφοι να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στη Χίο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, οι δύο δημοσιογράφοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εγκάρδια φιλοξενία, το καλό φαγητό, τα ξεχωριστά χωριά, τις παραλίες και τη φύση της Χίου.
Σημαντικό στοιχείο ότι 26 τοπικές επιχειρήσεις, συμμετείχαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας, προσφέροντας γεύματα και κεράσματα, στους δύο προσκεκλημένους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος