Ο. Γεροβασίλη: Δεν έχει τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν

Αναληθή χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Συνθήκη Σένγκεν, με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείρηση της προσφυγικής κρίσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαιώνει ότι η χώρα μας υλοποιεί, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις: Μεταξύ άλλων, τη δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης – των λεγόμενων hot spots- την κατασκευή κέντρων φιλοξενίας, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων. “Το γεγονός αυτό αναγνωρίσθηκε σαφώς και κατά την πρόσφατη συνάντηση 8 κρατών-μελών ΕΕ, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας”, αναφέρει η Ο. Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αναμένει από πλευράς των ευρωπαίων εταίρων την εκπλήρωση και των δικών τους δεσμεύσεων.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, κάποιοι στην Ελλάδα υιοθετούν άκριτα το εχθρικό κλίμα το οποίο αναπαράγουν τις τελευταίες ημέρες “ευρωπαϊκοί κύκλοι” οι οποίοι “διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και πιστεύουν ότι το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να χτιστεί με φοβικά αντανακλαστικά, φράχτες και αποκλεισμούς”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος