Σ. Θεοδωράκης: Έστω και προσωρινή έξοδος από την συνθήκη Σένγκεν θα ήταν εθνική ήττα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε σε δήλωσή του ότι είναι ηχηρό καμπανάκι κινδύνου η αποκάλυψη ότι υπάρχει έγγραφο της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που κάνει λόγο για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν.

«Προειδοποιούμε προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν -έστω και προσωρινά-θα είναι μια τεράστια εθνική ήττα που θα απομονώσει ακόμη περισσότερο την χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Επιτέλους ας συνέλθουν. Ας συνέλθουν σήμερα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά», προσέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ έστρεψε τα πυρά του και προς την ΕΕ λέγοντας ότι «κάποιοι στην Ευρώπη ονειρεύονται ότι μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα ατέλειωτο στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων. Όμως αυτό που δίνει τροφή σε αυτά τα σενάρια είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αναθέσει σε κάποιον «ικανό άνθρωπο» το συντονισμό όλων των δράσεων που έχουν συναποφασιστεί με τους εταίρους μας.

«Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Αυτό πρέπει να φωνάξουμε και να συνεργασθούμε με τη Frontex για τη φύλαξή τους», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος