Θεσσαλονίκη: Άρχισαν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στον Δήμο Θέρμης

Άρχισαν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί στον Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, ενάντια στην νόσο covid-19, από κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Θέρμης, αποτελούμενο από γιατρό και νοσηλεύτρια. Η μετακίνησή τους γίνεται με αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει ο Δήμος Θέρμης, μαζί και με στελέχη του “Βοήθεια στο Σπίτι“, οι οποίοι γνωρίζουν τους ηλικιωμένους που έχουν εκφράσει την επιθυμία να εμβολιαστούν.

Στα μέσα Ιουλίου, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια είχε υποβάλλει αίτημα στον Δήμο Θέρμης να συνδράμει στην προσπάθεια της Πολιτείας για την υλοποίηση του προγράμματος του κατ’ οίκον εμβολιασμού πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Η ανταπόκριση του δήμου υπήρξε άμεση, θέτοντας στη διάθεση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Κέντρου Υγείας Θέρμης όχημα μαζί με οδηγό, καθώς και κοινωνική λειτουργό του “Βοήθεια στο Σπίτι” για τις μετακινήσεις της κινητής ομάδας εμβολιασμού. Παράλληλα, ήδη, από τις 19 Ιουλίου, στελέχη των κοινωνικών δομών του δήμου Θέρμης, επικοινώνησαν με πολίτες – ωφελούμενους αυτών των δομών, παρακινώντας και καταγράφοντας όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν στο σπίτι τους.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεχίζεται ακόμη και τώρα. Όσοι κάτοικοι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον ή οι στενοί συγγενείς τους, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το Κέντρο Διαχείρισης covid του δήμου Θέρμης, στα τηλέφωνα 15114 και 2310 466339, από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Επίσης, από τις 7.30 έως τις 10 το πρωί, μπορούν να επικοινωνούν και στα ακόλουθα τηλέφωνα της υπηρεσίας “Βοήθεια στο Σπίτι”:

Θέρμη: 2310 461117
Τρίλοφος: 2392 330227
Βασιλικά: 2396 022355
Νέο Ρύσιο: 2392 072041

Ο δήμος Θέρμης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες νέα επικοινωνιακή καμπάνια για την περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων στο θέμα του εμβολιασμού, ενώ ο δήμαρχος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, απευθύνει έκκληση σε όσους δημότες μας δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το πράξουν άμεσα, για να προστατέψουν τον εαυτό τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τον επαγγελματικό και κοινωνικό τους περίγυρο, την κοινωνική συνοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος