Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη o δράστης της ένοπλης ληστείας στο Ρετζίκι- Καταζητείτο και για τρομοκρατία

Array

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας 9/8/2021, στη Θεσσαλονίκη, ο 48χρονος Δ.Χ., ο οποίος καταζητείτο από τις Αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα“.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Δ.Χ. συνελήφθη λίγο μετά τη διάπραξη ένοπλης ληστείας, με τη απειλή καλάσνικοφ σε υποκατάστημα της Alpha Bank στo Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον αναζητούσαν μετά τη ληστεία. Τον εντόπισαν να κινείται οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από τη ληστεία, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, 30 φυσίγγια και ασύρματος.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίχνη του 48χρονου είχαν ήδη εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και παρέλαβε τον συλληφθέντα, ο οποίος αυτή την ώρα ανακρίνεται.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σε βάρος του καταζητούμενου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν από περίπου 1,5 χρόνο, όταν συνελήφθησαν δύο άλλα μέλη της οργάνωσης μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Χολαργό. Ο ίδιος είχε καταφέρει να διαφύγει, αν και τραυματισμένος, καθώς φέρεται ότι συμμετείχε σε ένοπλη σημεία τον Οκτώβριο του 2019 σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Χολαργό, κατά την οποία αυτοτραυματίστηκε στο πόδι κατά λάθος με καλάσνικοφ.

Στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που θα μεταφέρει τον 48χρονο στην Αθήνα. Παράλληλα, διενεργούνται έρευνες στο σπίτι, όπου διέμενε, καθώς και για να διαπιστωθούν οι επαφές του.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα” έχει αναλάβει την ευθύνη γα επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, στην πρεσβεία του Μεξικού, καθώς και για επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία κ.α.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος