Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία

Σε εξέλιξη είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς στον Δήμο Γορτυνίας, στην Αρκαδία. Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το πρωί οι επίγειες δυνάμεις με τη συνδρομή εναέριων μέσων κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο . Αεροπλάνα καναντέρ και ελικόπτερα επιχειρούν ακόμα στο Δήμο Γορτυνίας προκειμένου να περιοριστούν οι νέες εστίες που δημιουργούνται .

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται στις κοινότητες Χώρα, Νεοχώρι Τουμπιτσι, Ραχες .

Στις Ράχες, η φωτιά που πέρασε μέσα από το χωριό τις προηγούμενες ημέρες έκανε στάχτη τουλάχιστον 15 σπίτια. Ο κίνδυνος ωστόσο παραμένει λόγω των αναζωπυρώσεων που υπάρχουν αυτή την ώρα στη γύρω περιοχή.

Για μια δύσκολη επιχείρηση κάνουν λόγο πυροσβεστική και δασική υπηρεσία καθώς η φωτια καίει σε δύσβατη και με πυκνή βλάστηση έκταση.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, μιλώντας νωρίτερα  στην ΕΡΤ  ανέφερε ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, ενώ πολλά χωριά είναι χωρίς ρεύμα λόγω ζημιών που έχουν σημειωθεί σε κολώνες της ΔΕΗ. Επίσης όπως είπε πολλά χωριά δεν έχουν και νερό. Προσέθεσε ότι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές ηλικιωμένοι άνθρωποι ενώ όλοι οι άλλοι έχουν παραμείνει και συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος