Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Εξασθένηση των βοριάδων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας (video)

Εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο προβλέπεται την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τις επόμενες ημέρες γενικά δεν αναμένονται άνεμοι με σημαντικές εντάσεις, μόνο στα νότια θα πνέουν δυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου και θα διατηρηθεί στα επίπεδα αυτά έως και το σαββατοκύριακο. Παράλληλα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας από την Πέμπτη αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τοπικά 37 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα από τις μεσημβρινές ώρες και  πιθανώς τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά και βόρεια, θα ανέβει λίγο στην υπόλοιπη χώρα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος