Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο Πιστόριους με εγγύηση 700 ευρώ

Έφεση θα καταθέσει ο Όσκαρ Πιστόριους ως απάντηση κατά της απόφασης του Εφετείου να μετατραπεί η ποινή του από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013. Μέχρι τις 18 Απριλίου 2016 θα είναι σε κατ΄ οίκον περιορισμό με εγγύηση ποσού 700 ευρώ περίπου.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας εκδίκασε, τον περασμένο μήνα, την έφεση για την ποινή που πρωτοδίκως είχε επιβληθεί στον Πιστόριους για το θάνατο από πυροβολισμό της συντρόφου του και αποφάσισε να τροποποιήσει την ποινή από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε δολοφονία και πλέον ο Πιστόριους κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνων.
Η εισαγγελία κατέθεσε έφεση, αυτή έγινε δεκτή και πλέον τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς ο θάνατος της Στίνκαμπ χαρακτηρίστηκε δολοφονία. Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, περίπου ένα χρόνο μετά την πενταετή καταδίκη του για το φόνο της φίλης του.
Ο 28χρονος «αστέρας» του στίβου, ο οποίος καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, ύστερα από δίκη διάρκειας επτά μηνών, βρισκόταν στη φυλακή στην πρωτεύουσα Πρετόρια, ωστόσο από τις 10 Οκτωβρίου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει την Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, αλλά απέδωσε την κίνησή του αυτή σε τραγικό λάθος και το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό του πως την πέρασε για διαρρήκτη. Τώρα θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας, το συνταγματικό δικαστήριο, ελπίζοντας να δικαιωθεί και να χαρακτηριστεί ξανά ως ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο θάνατος της Στίνκαμπ.
Εως τότε ο Πιστόριους δεν θα επιστρέψει στη φυλακή. Το δικαστήριο έκρινε σήμερα πως θα πρέπει να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό τουλάχιστον μέχρι τις 18 Απριλίου του 2016, όταν και θα αρχίσει η νέα δίκη του για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.
Η πλευρά του Πιστόριους θα κληθεί να καταβάλει ένα μικρό ποσό (περίπου 700 ευρώ) ως εγγύηση, καθώς η υπεράσπιση ανέφερε πως ο κατηγορούμενος έχει χάσει όλα του τα χρήματα. Σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, ο Πιστόριους θα έχει το δικαίωμα να βγαίνει από το σπίτι του από τις 7 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, ενώ θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που θα δεν θα του επιτρέπει να απομακρύνεται περισσότερο από 20 χλμ. από το σπίτι του, ενώ θα παραδώσει και το διαβατήριό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος