ΗΠΑ: H CDC συστήνει για τους άνω των 16 το εμβόλιο της Pfizer Inc/BioNTech

Η συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) συνέστησε ομόφωνα ,  το εμβόλιο της Pfizer Inc και BioNTech  κατά της COVID-19 για ανθρώπους μεγαλύτερους των 16 ετών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) χορήγησε

πλήρη έγκριση στο ίδιο εμβόλιο, το οποίο είχε προηγουμένως εγκριθεί για έκτακτη χρήση (EUA) από την ίδια υπηρεσία, επιτρέποντας την ταχεία διάθεση των εμβολιαστικών δόσεων για τους Αμερικανούς.

Με πλήρη έγκριση από την FDA μερικές εταιρίες και πολιτείες έχουν αρχίσει να καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ο ρυθμός των εμβολιασμών παραμένει χαμηλός σε αρκετά τμήματα των ΗΠΑ, συνεισφέροντας σε μία μεγάλη αύξηση των νοσηλειών εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού, που παρουσιάζει μεγάλη μεταδοτικότητα.

Μέλη της επιτροπής θεωρούν καθοριστικής  σημασίας για την επιστροφή των παιδιών με ασφάλεια στα σχολεία την αύξηση των εμβολιασμών πριν από τη φθινοπωρινή περίοδο.

Παράλληλα οι αρμόδιες υπηρεσίες  έχουν εγκρίνει μία τρίτη δόση των εμβολίων της Pfizer/BioNTech και της Moderna για όσους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι προγραμματίζει να κάνει τις ενισχυτικές δόσεις διαθέσιμες για περισσότερους Αμερικανούς από το Σεπτέμβριο.

Η τρίτη ενισχυτική δόση θα χορηγηθεί με σκοπό στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης μεταξύ αυτών που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Πρόκειται για όσους φιλοξενούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε δομές φροντίδας, άλλους ηλικιωμένους, αλλά και εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας.

Αρκετά μέλη της επιτροπής εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την έναρξη υλοποίησης μιας πολιτικής για τις ενισχυτικές δόσεις από τον Σεπτέμβριο, πριν η συμβουλευτική επιτροπή για τα εμβόλια εξετάσει τις αποδείξεις ή αποφασίσει ότι μία τέτοια εκστρατεία ήταν αναγκαία.

Μέλη της ομάδας εργασίας της συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία διαμορφώνει την προσέγγιση του CDC για τις ενισχυτικές δόσεις, επισήμαναν ότι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ παραμένει ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος