Εκατό χρόνια Επιμελητήριο Έβρου με την πρέπουσα επισημότητα

Την επέτειο των 100 χρόνων ύπαρξης του γιόρτασε με κάθε επισημότητα το  Επιμελητήριο Έβρου.

Μήνυμα από την Αλεξανδρούπολη έστειλε μέσα από το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Προέδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων  Ελλάδας κ. Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου,  ζητώντας «κούρεμα του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας» τονίζοντας  ότι το συγκεκριμένο αίτημα προϋποθέτει συναίνεση από την ΕΕ, ωστόσο «εναλλακτικά μπορούν να δοθούν πόροι από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι αντιμέτωπη με το λουκέτο» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης επισημαίνοντας ότι « είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση, άμεσα, να λάβει μέτρα σε όλο το φάσμα της οικονομίας και να προστατεύσει τις βασικές λειτουργίες των επιχειρήσεων. Σήμερα 8 στις 10 επιχειρήσεις βρίσκονται εκτός χρηματοδότησης. Επιχειρήσεις που λειτουργούν επί 25 χρόνια δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν και κινδυνεύουν με οριστικό κλείσιμο. Όσο η σημερινή κατάσταση συνεχίζεται, κάθε προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη» κατέληξε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ήταν ένα από τα  πρόσωπα  που τιμήθηκαν  για την πάγια θέση του περί προώθησης της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης ( απέστειλε χαιρετισμό λόγω αδυναμίας του να παραβρεθεί)),   ενώ ακολούθησαν ο Προέδρος του ΤΑΙΠΕΔ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος  για την προσφορά του  Ταμείου στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ο πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης  καθώς το εκπαιδευτικό ίδρυμα ήδη συνεργεί στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλα και η 4η  Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια(ΔΥΠΕ)   για τον  ρόλο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στη διατήρηση της υγειονομικής ασφάλειας της περιοχής.

Ιδιαίτερη αξία έδωσαν στην εκδήλωση οι παρουσίες των εν ζωή  προέδρων Νίκου Δαστερίδη, Χριστόδουλου Χαμπούρη και Λεωνίδα Κίτσιου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος