Καλαμάτα: Εικαστική έκθεση «Ήρωες από Μέταλλο»

Τα εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης του Νίκου Φλώρου «Ήρωες από Μέταλλο», θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (19 Σεπτεμβρίου) στις 11:30 π.μ. στο χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» (Σταδίου 64).

Τα γλυπτά οι προσωπογραφίες και η σημαία που είναι φτιαγμένα εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμο αλουμίνιο και εκτίθενται δίπλα στα πρωτότυπα παραδοσιακά ενδύματα του μουσείου.
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Μόσχω Τζαβέλλα, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα αλλά και η άσημη αρχόντισσα από το Αϊβαλί Πανωραία Χατζηκώνστα, που έμεινε στην ιστορία ως “Ψαροκώσταινα”, στην έκθεση δεν είναι απλά απαθανατισμένα ιστορικά πρόσωπα αλλά έργα τέχνης.

Επιμέλεια έκθεσης: Αριστοτέλης Καράντης
Φωτογραφίες: Ρόμπερτ Ζερβός

Ο Νίκος Φλώρος γεννήθηκε στην Τρίπολη, μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ έζησε και εργάστηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε κλασικό πιάνο, δραματική τέχνη και σχέδιο στην Αθήνα και Καλές Τέχνες στην École des Beaux Arts στο Παρίσι.

Τα γλυπτά έργα του κατασκευάζονται από υλικά της καθημερινότητας, όπως εφημερίδες και δοχεία αλουμινίου, που μετατρέπονται σε ύφασμα ως ένα εκ νέου υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της μοναδικής του γλυπτικής τέχνης, η οποία τον έκανε γνωστό παγκοσμίως, καθιερώνοντας το στιλ surrealistic pop-art. Η μέθοδος αυτή δημιουργήθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νίκο Φλώρο, το 2003.

*Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και 31Οκτωβρίου 2021
*Η είσοδος των επισκεπτών στην έκθεση θα γίνεται σύμφωνα με τα ισχύοντα Υγειονομικά μέτρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος