Εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητικότητας στα Χανιά

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, ο Δήμος Χανίων πραγματοποιεί δράση με θέμα: «Κόσμος σε Κίνηση». Στόχος είναι η κατανόηση  των προβλημάτων κινητικότητας που αντιμετωπίζουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Έπειτα από 1,5 χρόνο περιοριστικών μέτρων η έξοδος και η περιήγηση στους  δρόμους είναι εξαιρετικά σημαντική για τα άτομα μεγάλης ηλικίας. Με μια βόλτα  στους κεντρικούς δρόμους, ο Δήμος καταγράφει τα προβλήματα στην μετακίνηση, δίνοντας έμφαση στην κινητικότητα αλλά και στην μέριμνα για ισότιμη προσβασιμότητα. Παράλληλα, γίνεται και μια ξενάγηση στα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της πόλεως. Οι μνήμες των ξεναγουμένων συμπληρώνουν την ιστορική διαδρομή.

Τα μέλη των Κ.Α.Π.Η., που δεν υπολείπονται τεχνολογικών δεξιοτήτων, καταγράφουν και αναφέρουν εκείνα που κατά την άποψή τους δημιουργούν προβλήματα κίνηση, ακόμη και αισθητικής στους δρόμους των Χανίων. Τα χαλασμένα πεζοδρόμια, οι πλάκες που εξέχουν, και μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα, αλλά και οι ακαθαρσίες των τετράποδων, καταγράφονται ως προβλήματα στην ατζέντα του δήμου για την επομένη ημέρα.

Το θέμα είναι να μην αφορά μια ημέρα, αλλά το πρόγραμμα μα συνεχιστεί σημείωσαν κάποια άτομα που συμμετείχαν στην περιήγηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος