Καλαμάτα: Έναρξη για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Ξεκινάει την Τετάρτη το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας με παραστάσεις για θεατές όλων των ηλικιών στα τρία αμφιθέατρα της πόλης, του Πνευματικού Κέντρου, του Εργατικού Κέντρου και της Φιλαρμονικής και σε ανοιχτούς χώρους.

Φέτος, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει σημαντικούς Ελληνικούς θιάσους, ενώ για πρώτη φορά ανοίγει τα φτερά του προσκαλώντας και δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Από την Πράγα, το Βερολίνο, τη Μασσαλία θα ταξιδέψουν με τα μαγικά τους μπαγκάζια στην Καλαμάτα, παραστάσεις ξεχωριστές που προσδοκούν να μοιραστούν με το κοινό το σπόρο της μεταμόρφωσης μέσα από την αλληλεπίδραση πολλών τεχνικών και εκφραστικών μέσων, προκειμένου να ανθίσει η ποιητική γλώσσα του κουκλοθέατρου. Οι θεματικές είναι, όπως κάθε χρονιά, σε ανοιχτό διάλογο με κοινωνικούς προβληματισμούς όπως η βία και η καταπολέμησή της, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η απάλειψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Η πλατφόρμα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο (tickets service.gr ) έχει ανοίξει για το κοινό και επίσης για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει πολλές παραστάσεις υπάρχει και ομαδικό εισιτήριο. Οι παραστάσεις για τους μαθητές έχουν σχεδόν κλείσει και το ίδιο και η συμμετοχή για τα εργαστήρια.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ έχει προωθήσει ένα σχέδιο και καλεί όλα τα παιδιά της πόλης να ζωγραφίσουν το δικό τους κουκλοθέατρο και στη συνέχεια θα γίνει έκθεση με τα όλα τα έργα και θα δοθούν βραβεία.

Το 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου ξεκινάει με τη διάσημη καλλιτεχνική ομάδα Merlin Puppet Theater και ταξιδεύει και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας μέσα από τις σημαντικές συνεργασίες που έκανε με το Πολιτιστικό ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, τα Θεματικά Μουσεία στη Δημητσάνα, στη Στυμφαλία και στο Βόλο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος