Θριαμβευτής στην Πόλη ο Ολυμπιακός, υπέταξε με 3-0 τη Φενερμπαχτσέ (highlights)

Αφεντικά του τέταρτου ομίλου του Europa League οι «ερυθρόλευκοι», ύστερα από τη σπουδαία νίκη στο «Σουκρού Σαράτσογλου» επί του τουρκικού συλλόγου με το εντυπωσιακό 3–0.

Από τα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός πήγε σε παιχνίδι υπομονής και αιφνιδιασμού, το πέτυχε άριστα ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6’, όταν σε μια υποδειγματικά δομημένη αντεπίθεση ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε τον Μασούρα, που έβγαλε τετ–α–τετ τον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος με εντυπωσιακό τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι σοκαρίστηκαν από την εξέλιξη του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν σε τελική στο 27’, όταν ο Πέλκας έκλεψε μία μπάλα και βρήκε τον Βαλένσια που σούταρε διαγώνια, με τον Βάτσλικ να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός απάντησε από την πλευρά του με δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο. Στο 35’ ο Μασούρας γύρισε την μπάλα στον Μαντί Καμαρά που σούταρε εν κινήσει κι ο Αλτάι απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 37’ ήταν και πάλι ο Μασούρας στο γύρισμα, με την μπάλα να στρώνεται εκ νέου στον Μαντί Καμαρά που ντρίμπλαρε έναν αντίπαλο και σούταρε πάνω από το δοκάρι.

Η Φενέρμπαχτσε είχε μόνο μία πραγματικά καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ρόσι ευνοήθηκε από τις κόντρες και μπήκε στην περιοχή, σουτάροντας μόλις άουτ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μαρτίνς άλλαξε τον Μπα με τον Λαλά και η άμυνα πήρε τη συνηθισμένη μορφή των «τεσσάρων», καθώς ο Αφρικανός στο πρώτο μέρος ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της δεξιάς πλευράς, λαμβάνοντας βοήθειες από τον Μασούρα.

Η πειραϊκή ομάδα αντιπαρήλθε χωρίς απώλειες την ασφυκτική πίεση των Τούρκων στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης έχοντας πάντως και την τύχη μαζί της στο 56’, όταν στην εξαιρετική μπαλιά του Νόβακ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού ο Πέλκας πλάσαρε με τη μία, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι (και άουτ).

Αφού λοιπόν γλίτωσε την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός ανασυντάχθηκε και προειδοποίησε για τα μελλούμενα στο 58’, όταν σε νέα αντεπίθεση τρεις με δύο ο Αγκιμπού δεν είδε Τικίνιο και Ονιεκούρου αλλά προτίμησε να τελειώσει τη φάση, αναγκάζοντας τον Αλτάι να αποκρούσει σε κόρνερ.

Το «μήνυμα» δεν ελήφθη υπόψη από τους παίκτες του Περέιρα, οι οποίοι βίωσαν στη συνέχεια εφιάλτη, καθώς από εκεί που προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν βρέθηκαν στο 0–3 χωρίς να το καταλάβουν. Στο 62’ ο Τικίνιο έκανε φανταστική ντρίμπλα κι έδωσε στον Μαντί Καμαρά που σούταρε στην κίνηση, ο Αλτάι απέκρουσε με τα πόδια και ο Μασούρας στο ριμπάουντ εκτέλεσε για το 0–2.

Έξι λεπτά αργότερα (68’) η αποκάλυψη του αγώνα, Αγκιμπού Καμαρά, έκανε νέα εκπληκτική ενέργεια αλλά νικήθηκε από τον Αλτάι, με το πολυτιμότερο «εργαλείο» της ομάδας του Πέντρο Μαρτίνς, τον Γιώργο Μασούρα, να βρίσκεται και πάλι στο σωστό σημείο για να γράψει το τελικό 0–3, σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για την ομάδα του.

Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντεθ (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: Βαλένσια – Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα

Φενερμπαχτσέ (Βίτορ Περέιρα): Αλτάι, Μιν Τζάε, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσαγί–Σάμιουελ, Γιαντάς (75’, Μέγερ), Λουίζ Γκουστάβο (70’, Ζάγιτς), Καντίογλου (84’, Σανλιτούρκ), Ρόσι (70’, Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75’, Μουχάμεντ).

Ολυμπιακός (Πέντρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Μασούρας (89’, Βαλμπουενά), Μπα (46’, Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά (69’, Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου (63’, Κούντε), Τικίνιο (86’, Ελ Αραμπί).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος