Θεσσαλονίκη: Επιφυλάξεις εκφράζουν οι ειδικοί και επαγγελματίες εστίασης για τα μέτρα

Array

Επιστροφή στην κανονικότητα από το Σάββατο για τους εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση, με τους ειδικούς όμως να τονίζουν ότι δεν πρέπει να ατονήσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας σε συνθήκες συνωστισμού που βασίζονται στο τρίπτυχο μάσκα, αποστάσεις αντισηπτικό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, εάν όλοι οι έλληνες ήταν υπεύθυνοι, τα μέτρα θα ήταν ολόσωστα. Όμως υπάρχει ο φόβος ότι δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να περιορίζεται ο Έλληνας που δεν είναι υπεύθυνος στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν με μουσική ακόμη και στις κόκκινες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη, ενώ θα επιτρέπονται και οι όρθιοι εντός των καταστημάτων. Για τους μικτούς χώρους διασκέδασης θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης μιλούν για απόφαση που άργησε να ληφθεί, επισημαίνοντας όμως ότι τα προβλήματα στον κλάδο τους θα παραμείνουν, αφού η μη είσοδος ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους θα έχει επιπτώσεις στον τζίρο τους. Ενστάσεις εκφράζουν και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους που είναι εμβολιασμένοι.

Τα μέτρα θα επικαιροποιούνται κάθε 15 ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος