Καιρός: Τοπικά έντονα βροχερός μέχρι τη Δευτέρα (video)

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα ,τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Το νότιο Αιγαίο δεν θα επηρεαστεί, εκεί Άνοιξη με 28 βαθμούς, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στα μέσα της εβδομάδας.

Την Κυριακή νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημβρινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο μόνο στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία μέχρι 18 στα βόρεια 22 με 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 26 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με κάποιες τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στην αρχή της ημέρας στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.

Στα υπόλοιπες περιοχές, στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες μέχρι το απόγευμα, στο νότιο Αιγαίο ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ.

Η μέγιστη θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία μέχρι 18 βαθμούς , στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 28 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος