Ηράκλειο: Παρατείνει την αύξηση κεφαλαίου η Παγκρήτια

Την παράταση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου αποφάσισε η διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας μετά την επίτευξη του βασικού στόχου για τη συγκέντρωση 61 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως είναι γνωστό, η πρώτη φάση της αύξησης κεφαλαίου της Παγκήτιας Τράπεζας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη συγκέντρωση 69,171 εκ. ευρώ, έναντι του στόχου κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών ύψους 61 εκ. ευρώ.
«Η νέα κεφαλαιακή βάση της τράπεζας είναι πλέον ιδιαίτερα ισχυρή, αποτελούμενη τόσο από επενδυτές της Κρήτης όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα» αναφέρει η διοίκηση της τράπεζας σε σχετική ανακοίνωση. Και προσθέτει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες από τους φορείς του τόπου και τις παραγωγικές τάξεις οδήγησε σε ουσιαστική ανταπόκριση στην αύξηση του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα η τράπεζα να καταφέρει να διατηρήσει το συνεταιριστικό της χαρακτήρα ώστε, θωρακισμένη και αυτόνομη, να συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού».
Και μετά την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος του συγκεντρωμένου ποσού, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα αποφάσισε και ανακοίνωσε την παράταση της διαδικασίας προς την κατεύθυνση της πλήρους κάλυψης του στόχου. Σημειώνεται ότι ο τελικός στόχος για την τράπεζα είναι η συγκέντρωση 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος