Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Τοπικές βροχές στα νότια και ενισχυμένοι άνεμοι

Άστατος προβλέπεται ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι έως και το Σάββατο, την Κυριακή θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές θα φτάνουν γύρω στους 18 με 22 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ οι ελάχιστες τιμές νωρίς το πρωί στα βόρεια θα πέφτουν και κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα επικρατήσουν ενισχυμένοι νοτιάδες.

Σήμερα Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, στα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 5 με 7 και νότια της Πελοποννήσου τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος