ΔΑΣ: ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ συνεργάστηκαν για να «πετάξουν έξω» από το προεδρείο του ΕΚΒ τη ΔΑΣ

Τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που συνεργάστηκαν για τη συγκρότηση σε σώματα του Εργατικού Κέντρου Βόλου αποκλείοντας τη ΔΑΣ που ήλθε δεύτερη δύναμη, κατήγγειλαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του ΠΑΜΕ. Τόνισαν ότι μέχρι και το 20ο Συνέδριο του ΕΚΒ, το προεδρείο ήταν πάντα αναλογικό, όμως τότε η ΔΑΚΕ κατείχε τη δεύτερη θέση και «τους βόλευε στα σχέδιά τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ και συνδικαλιστής Κ. Στεργίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Στεργίου, στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. του ΕΚΒ για την εκλογή του προεδρείου «ευθυγραμμίστηκαν απόλυτα για την αντιμετώπιση του κοινού τους αντιπάλου, που είναι οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΒ εκφράστηκαν μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ». Έτσι η ΠΑΣΚΕ πρότεινε προγραμματικό προεδρείο με τις δυνάμεις που συμφωνούν «με τα ιδανικά και τις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, την ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας και τη συνομολογία ρητά και κατηγορηματικά της κοινής δράσεις απ’ όλες τις παρατάξεις», όπου στην ουσία καλούσε το ΠΑΜΕ να απαρνηθεί τον ταξικό του προσανατολισμό και να ασπαστεί τις πολιτικές και την ιδεολογία που εκθειάζει η ΠΑΣΚΕ και η οποία έχει τσακίσει την εργατική τάξη», σημείωσε ο Κώστας Στεργίου.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου τόνισε ότι το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία δεν θα τους κάνουν τη χάρη και δεν πρόκειται να συναινέσουν στην προδοσία των συμφερόντων της εργατικής τάξης, ενώ κατηγόρησε την ΠΑΣΚΕ και τις άλλες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι θέλουν η εργατική τάξη να σκύβει το κεφάλι μπρος στην εκμετάλλευση για τα κέρδη του κεφαλαίου και επιδιώκουν συναίνεση και «κοινωνική ειρήνη» – υποταγή για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, των οποίων τα συμφέροντα υπηρετούν.

Το ΠΑΜΕ απεύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της αντίστασης και της πάλης τους, καθώς δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από το προεδρείο του ΕΚΒ που στην ουσία εκφράζει την εργοδοσία και την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Ο κ. Στεργίου άσκησε κριτική και στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ επισημαίνοντας ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί όπως προγραμματική συμφωνία, συνομολογία, και μη εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο,  θυμίζει Δικαστήριο ή άλλες εποχές, ενώ πρόσθεσε ότι καλεί με θράσος το ΠΑΜΕ να υπηρετήσει την ΕΕ που έχει τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι η πρόταση που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ για τη συγκρότηση του προεδρείο του ΕΚΒ ήταν: Η ΠΑΣΚΕ να πάρει πρόεδρο, οργανωτικό γραμματέα, ταμία και αν. γραμματέα, η ΔΑΣ γραμματέα, Β’ αντιπρόεδρο και αναπληρωτή ταμία, η ΔΑΚΕ αντιπρόεδρο και αναπληρωτή οργανωτικό γραμματέα και η Εργατική Αυτονομία έφορο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος