Τρίπολη: Εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τους τριάντα αεροπόρους – πολεμιστές του έπους του 1940 – 1941

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βετεράνων Αεροπόρων και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συλλογής και Διανομής Ιστορικών Στοιχείων «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ», διοργανώνουν εκδήλωση ιστορικής μνήμης, αφιερωμένη στους τριάντα αεροπόρους – πολεμιστές, του έπους του 1940-41, που κατέπεσαν, ηρωικώς μαχόμενοι, στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, καταδιώκοντας την εχθρική αεροπορία.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της 124 ΠΒΕ Τρίπολης.

Κεντρικός ομιλητής, θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας Συλλογής και Διανομής Ιστορικών Στοιχείων «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ», Γεώργιος Δ. Μέρμηγκας, με θέμα «Οι τριάντα μαχητές της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, που εφονεύθησαν ηρωικώς μαχόμενοι, στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, κατά την περίοδο 1940-1941, ειδικά αφιερωμένη στους δέκα ( Πελοποννησίους Φονευθέντες Ήρωες των Αιθέρων.

Συμμετέχει η ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού PCR ή Rarid test, του τελευταίου 72 ή 48/ωρου, και με προκράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 6983505208 και 2710 234410.

Η εκδήλωση, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Τρίπολης.

Εντάσσεται στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, τα ογδόντα χρόνια από το Έπος του 1940-41, καθώς και στην εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος