Ιστορική επίσκεψη μελών του Ευρωκοινοβουλίου στην Ταϊβάν

Την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη, στην Ταϊβάν, πραγματοποίησαν δεκατρία μέλη του Ευρωκοινοβουλίου. Οι Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής για την ξένη παρέμβαση στις Δημοκρατικές Διαδικασίες, του Ευρωκοινοβουλίου, συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, Σου Τζένγκ – Τσάνγκ.

Η ιστορική επίσκεψη έγινε στα πλαίσια Ψηφίσματος που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, στο οποίο καλούσε το Σώμα, «να εντατικοποιήσει τις πολιτικές σχέσεις ΕΕ – Ταϊβάν.

Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός Σου, ανέφερε, «παρόλο που βρισκόμαστε γεωγραφικά πολύ μακριά, μεταξύ των δύο πλευρών, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου… Από αυτές τις απόψεις, είμαστε στην πραγματικότητα πολύ κοντά».

Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα συναντήσει επίσης τον Πρόεδρο της χώρας, Τσάι Ινγκ – Γουέν, και την υπουργό ψηφιακής τεχνολογίας, Ώντρεϊ Τάνγκ, θα επισκεφθεί ταϊβανέζικα think tanks, ΜΚΟ και άλλους που εργάζονται για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω της αυξανόμενης υποστήριξης για το νησί και των αυξανόμενων αρνητικών αντιλήψεων για την Κίνα στις δυτικές χώρες.

«Η άνθηση της δημοκρατίας σας είναι τρομερή και γι’ αυτό είμαστε τόσο χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ», δήλωσε ο κ. Ραφαέλ Γκλούξμαν, Πρόεδρος της Επιτροπής Ξένων Παρεμβάσεων. «Δείξατε ότι σε αυτήν την περιοχή η δημοκρατία μπορεί να ανθίσει και ότι τα αυταρχικά καθεστώτα δεν είναι το μέλλον».

Τον Οκτώβριο, το κοινοβούλιο της ΕΕ ενέκρινε ψήφισμα για τα ζητήματα της Ταϊβάν, επισημαίνοντας τις εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το μη δεσμευτικό ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε με 580 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 66 αποχές, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρχίσει αμέσως να λαμβάνει μέτρα για τη σύναψη διμερούς επενδυτικής συμφωνίας με την Ταϊβάν. Προτείνει επίσης, την πολιτικά συμβολική χειρονομία αλλαγής του ονόματος του γραφείου αντιπροσωπείας στην Ταϊβάν από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Οικονομικών και Εμπορίου στην Ταϊβάν σε Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ταϊβάν.

Πηγή: AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος