Πάνος Τριγάζης από Τρίπολη: ” Είμαστε ικανοί να κυβερνήσουμε – Είμαστε η Αριστερά του 21ου αιώνα”

“To σίγουρο είναι ότι η Αριστερά στην Ελλάδα και τον κόσμο, θα συνεχίσει τον δρόμο προς το μέλλον, αλλάζοντας διαρκώς, γιατί και “τα πάντα ρει”. Το ίδιο και η Αριστερά που ποτέ δεν ήταν έννοια στατική και προσδιορισμένη άπαξ δια παντός. Είμαστε η Αριστερά του 21ου αιώνα. Μπορούμε να νικήσουμε και πάλι. Έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε μόνο τα καλά παιδιά που μας χτυπάνε όλοι την πλάτη με συμπάθεια. Είμαστε καλοί και ικανοί για να κυβερνούμε. Το έχουμε αποδείξει και θα το αποδείξουμε και πάλι”.

Αυτό, δήλωσε, απ΄ την Τρίπολη, ο συγγραφέας του βιβλίου ”Ο διαρκής μετασχηματισμός της Αριστεράς”, Πάνος Τριγάζης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του εν λόγω βιβλίου.

Και συνέχισε:

” Πάντα ένας μετασχηματισμός είναι ποιοτικός. Ας μην κολλάμε στα στερεότυπα. Η κλιματική κρίση αναθεωρεί και τη Βίβλο, άρα μπορεί να αναθεωρηθεί και ο Μαρξ, άρα και οι αναθεωρητές δεν είναι πρόβλημα. Πρέπει να νικήσουμε και πάλι”.

Πάνος Τριγάζης από Τρίπολη: ” Είμαστε ικανοί να κυβερνήσουμε – Είμαστε η Αριστερά του 21ου αιώνα”
Στ. Ζορμπαλάς

Για το βιβλίο (εκδόσεις Εύμαρος, πρόλογος: Γιάννης Δραγασάκης, πίνακας εξωφύλλου: Γιάννης Ψυχοπαίδης, 1η έκδοση: Οκτώβριος 2020), μίλησαν στο ιστορικό – εμβληματικό, ”Μεγάλο Καφενείο” της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης, η Εύη Καρακώστα (πρώην βουλευτής Β Πειραιά, με θητεία στην Αυτοδιοίκηση, δίπλα στον αείμνηστο Μανώλη Γλέζο), ο Γιώργος Παπαηλιού (βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.) και ο Χρήστος Στάικος (νέος Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αρκαδίας).

Οι ομιλητές, προσέγγισαν διάφορες πτυχές των όσων γράφει ο Πάνος Τριγάζης, στο βιβλίο του και συμφώνησαν, ότι, ο διαρκής μετασχηματισμός της Αριστεράς, τα τελευταία 30 χρόνια, επηρέασε την κοινωνία και τις πολιτικές εξελίξεις.

Η κίνηση, ο εσωτερικός διάλογος, η ανασυγκρότηση, η διεύρυνση, η συμφωνία, η σύνθεση, η συνεργασία, αλλά και η διαφωνία, μόνο μπροστά οδηγούν.

Η Αριστερά, με όλη αυτή την αέναη δράση, μπορεί και αφουγκράζεται και αντιμετωπίζει τα οικουμενικά ζητήματα, όπως τους θεσμούς, τα δικαιώματα, το περιβάλλον, την οικολογία, την διαφορετικότητα, το κλίμα, την ενέργεια, την ασφάλεια, τα κόμματα, τα κινήματα, την πολιτική κ.ά.

Ο Πάνος Τριγάζης, καταλήγει ως εξής στο βιβλίο του:

(…) Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο αριστερός ευρωπαισμός πρέπει να είναι μία από τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη νέα ελπιδοφόρα πορεία που έχουμε χαράξει. Η ευρωπαική ενοποίηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για τον κόσμο ολόκληρο για να αφεθεί στη νεοφιλελεύθερη Δεξιά και τη συνοδοιπορούσα δεξιά Σοσιαλδημοκρατία (…).

Πάνος Τριγάζης από Τρίπολη: ” Είμαστε ικανοί να κυβερνήσουμε – Είμαστε η Αριστερά του 21ου αιώνα”
Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος