Χίος: Ορκίστηκε και ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ξυλάς

Ορκίστηκε ο Νίκος Ξυλάς ως νέος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χίου, στη θέση του παραιτηθέντα Μάρκου Μεννή από τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Αξιών». Αμέσως μετά προχώρησε στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, προτάσσοντας ως κύρια αιτία την ανάγκη για συνεργασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο -κάτι που δεν το είδε, όπως είπε, από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε.

“Όσοι λοιπόν ζητήσαμε τη ψήφο των συμπολιτών το 2019, θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για τις αναγκαίες συνεργασίες με στόχο το κοινό καλό. Δυστυχώς, αν και οι δύσκολοι καιροί που περνάμε, καθώς και οι τοπικές ανάγκες, επιβάλουν τις συνεργασίες των Δημοτικών Παρατάξεων επί τη βάσει κοινά αποδεχτών αρχών και στόχων, αυτό, μέχρι σήμερα, δεν έχει επιτευχθεί με ευθύνη όλων, άρα και της Παράταξης με την οποία είχα θέσει υποψηφιότητα, αυτήν δηλαδή της «Συμμαχίας Αξιών».
Για αυτό το λόγο, επιλογή μου είναι να πορευθώ στο εξής ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, στηρίζοντας, κατά περίπτωση, με τη ψήφο μου, κάθε πρόταση που θα αποβλέπει στο κοινό καλό, μένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες μου”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ξυλάς.

Έντονη αντίδραση από την παράταξη

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της δημοτικής παράταξης “Συμμαχία Αξιών”, με την οποία ήταν υποψήφιος και τώρα ως πρώτος επιλαχών ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο κ. Ξυλάς.
Η παράταξη του καταλογίζει ότι δε συμμετείχε ποτέ σε μία συνεδρίασή της για να εκφράσει τις απόψεις του.
«Ο κ. Ξυλάς… Κυρίως, δεν δήλωσε ότι όταν συμμετέχει κανείς σε μία παράταξη, η δημοκρατία υπαγορεύει την ηθική δέσμευση και τον σεβασμό σε αυτήν, και σε περίπτωση που διαφωνεί, συμμετέχει έστω σε μία συνάντηση και διατυπώνει την διαφωνία του πρώτα στο εσωτερικό της παράταξης, κάτι που ουδέποτε έκανε ο ίδιος.
Αυτά δεν τα δήλωσε ο κ. Ξυλάς, προφανώς διότι σε αυτά και σε πολλά άλλα έχει ήδη συμφωνήσει με την Δημοτική Αρχή», καταλήγει η Συμμαχία Αξιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος