Οι Ρώσοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη για να εμβολιαστούν

Η παρατεταμένη διαδικασία αμοιβαίας αναγνώρισης των εμβολίων μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ οδηγεί μεγάλο αριθμό Ρώσων να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, προκειμένου να εμβολιαστούν. Η αιτία είναι πως χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού και με εμβόλιο μη εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ, σήμερα δεν μπορούν να επισκεφούν το μεγαλύτερο μέρος της ΕΕ και καθόλου τις ΗΠΑ. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, η ζήτηση για “ταξίδια εμβολίων” στην Ευρώπη έχει δεκαπλασιαστεί, με περίπου εκατό εισιτήρια εμβολιασμού να εκδίδονται ανά ημέρα. Αυτό αποκάλυψε στην εφημερίδα Izvestia, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR). Το κόστος ενός ταξιδιού-αστραπή για αυτό το λόγο, ανέρχεται σε 402 Ευρώ. Σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας, η επιλογή αυτή των Ρώσων τουριστών, δεν συνεπάγεται με δυσπιστία προς τα ρωσικά εμβόλια.  Οι περισσότεροι από τους τουρίστες που επιλέγουν αυτά τα ταξίδια, πηγαίνουν για επανεμβολιασμό στην Ευρώπη, έξι μήνες ύστερα από τον αρχικό τους εμβολιασμό στη Ρωσία. Γεγονός που σύμφωνα με τους Ρώσους επιδημιολόγους είναι χρήσιμο για την ανοσία.

Χωρίς τουριστικό ενδιαφέρον

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Γκόριν, αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, τα ταξίδια για εμβόλια στην Ευρώπη, έχουν γίνει περιζήτητα, καθώς η είσοδος στις περισσότερες χώρες της ΕΕ και στις ΗΠΑ δεν είναι δυνατή με ρωσικά πιστοποιητικά εμβολιασμού.  Εξαίρεση αποτελούν η Σερβία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Σλοβακία, η Σλοβενία ​​και η Εσθονία.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το πιο δημοφιλές, ενώ τα εμβόλια δυο δόσεων λιγότερο, καθώς οι τουρίστες θα πρέπει να ταξιδέψουν δυο φορές προς την χώρα της επιλογής τους ή να μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι πιο περιζήτητες χώρες για τα ταξίδια εμβολιασμού είναι η Κροατία και η Σερβία.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος