Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας: Παροτρύνω τους συναδέλφους μου να συνδράμουν το ΕΣΥ

Κάλεσμα – παρότρυνση προς τα μέλη του να δηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή υπηρεσιών στο ΕΣΥ, μέσω ειδικών συμβάσεων που θα συναφθούν, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης, μιλώντας στο Θεσσαλικό Περισκόπιο.

Σήμερα μάλιστα, πρόκειται να αποσταλεί και σχετική επιστολή, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση θα προχωρήσει το μέτρο της επιστράτευσης γιατρών επ’ αμοιβή.

Ο ίδιος πάντως, χαρακτηρίζει εμβαλωματική την λύση αυτή, όπως και κάθε λύση που δίνεται υπό καθεστώς πίεσης.

Ο κ. Τσάμης, που συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη στο Νοσοκομείο υπό την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι η σύσκεψη αυτή ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη λειτουργία του και αποτελεί συνδυασμό της υποστελέχωσής του σε ειδικότητες αιχμής για την αντιμετώπιση του covid (παθολόγοι – πνευμονολόγοι) και των αυξημένων εισαγωγών που έχουμε το τελευταίο διάστημα.

“Το Νοσοκομείο έχει ξεπεράσει τα όριά του, ενώ οριακά το προλαβαίνουμε ώστε να μην καταρρεύσει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, προσθέτοντας, πως στο σημείο που φθάσαμε, οι επιλογές που υπάρχουν, περιορίζονται στις μετακινήσεις γιατρών από άλλες δομές και στην ενίσχυση του συστήματος με ιδιώτες γιατρούς.

Να σημειωθεί πως η σύναψη σύμβασης ιδιωτών γιατρών (πνευμονολόγων και παθολόγων) με το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης λόγω covid, προβλέπει 2000 ευρώ μηνιαίο μισθό για 8ωρη εργασία και 250 ευρώ για κάθε εφημερία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάμη, παρόλο που εκ πρώτης, κάποιος μπορεί να θεωρήσει ικανοποιητική την αμοιβή αυτή, στην πραγματικότητα δεν είναι, καθώς ο ελεύθερος επαγγελματίας γιατρός έχει πολλές ανελαστικές υποχρεώσεις που φθάνουν τα 1500 ευρώ το μήνα (ενοίκια, μισθός γραμματέα κλπ). Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί δέλεαρ για να προχωρήσει κάποιος στη σύναψη σύμβασης.

Αναφερόμενος τέλος, στην πρόθεση που είχαν εκδηλώσει 25 περίπου συνάδελφοί του να συνδράμουν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή το ΕΣΥ, στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, ο κ. Τσάμης δήλωσε πως -δυστυχώς- δεν προχώρησε ποτέ αφού το όλο θέμα “κόλλησε” στην ανυπαρξία σχετικού νομικού πλαισίου.

Νοσοκομείο Βόλου: Έξι θάνατοι από κορονοϊό σήμερα – Εισαγγελική έρευνα για τη διασπορά – ertnews.gr

Μίνα Γκάγκα από Βόλο: «Έκρυθμη» η κατάσταση με τον κορονοϊό (video) – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος