Όνειρο ήταν και χάθηκε για την εθνική μας που ηττήθηκε 0-1 από την Ισπανία (highlights)

Το ταξίδι προς τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022 έμελλε να τελειώσει για την εθνική μας και μαθηματικά απόψε στο ΟΑΚΑ, όπου η Ισπανία πήρε τη νίκη με 1-0 και πέρασε στην πρώτη θέση του 2ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ. Νωθρή και άτολμη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σαφώς καλύτερη στο 2ο μέρος, ζητώντας κάτι καλύτερο στο γήπεδο η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την ανώτερη σε όλα τα επίπεδα αντίπαλό της, εκτός από κάποιες καλές στιγμές που είχε. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε στο 26ο λεπτό ο Σαράμπια με εκτέλεση πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γιαννούλης.

Νωρίτερα, στο 20ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Μασούρα που έφυγε εξαιρετικά στην επίθεση. Η εθνική Ισπανίας είχε την κατοχή της μπάλας απέναντι στην ομάδα του Φαν Σιπ που προτίμησε στο 1ο ημίχρονο να “χτυπά” στις αντεπιθέσεις. Μόλις στο 2΄ η εθνική μας έφτασε με αξιώσεις στα ισπανικά καρέ, με κεφαλιά του Ανδρούτσου που δεν ανησύχησε όμως τον Σιμόν. Παρά την εδαφική της υπεροχή η Ισπανία δεν είχε δημιουργήσει μέχρι τη φάση του 24ου λεπτού άλλη σημαντική ευκαιρία. Στο 36ο λεπτό ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έσωσε την ελληνική εστία από μεγάλο κίνδυνο αποκρούοντας ενστικτωδώς κοντινό σουτ του Μοράτα. Η εθνική μας ομάδα στο πρώτο μέρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, δεν τόλμησε, παρά την κρισιμότητα του αγώνα, και παραχώρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Ισπανούς που πίεζαν ψηλά στην ελληνική άμυνα.

Ο Τζον Φαν Σιπ θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της εθνικής μας ομάδας ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο με δύο αλλαγές. Ο Τζόλης πέρασε στη θέση του Μασούρα, ενώ ο Δουβίκας πήρε τη θέση τον Παυλίδη.
H Εθνική μας ομάδα πήρε τον έλεγχο των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου αλλά χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κινδύνους στην ισπανική άμυνα. Η αντίπαλη ομάδα έκανε λίγο αργότερα δύο αλλαγές. Ο σκόρερ Σαράμπια έδωσε τη θέση του στον Όλμο, ενώ ο Ντε Τομάς έδωσε τη θέση του στον Ροντρίγκο. Παρά την πίεση που άσκησε η εθνική μας δεν μπόρεσε να βρει ανοιχτούς διαδρόμους στα καρέ των Ισπανών οι οποίοι μάλιστα στο 68΄ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με το σουτ του Ροντρίγκο να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Νωρίτερα ο Λουίς Ενρίκε πέρασε στον αγώνα τον έμπειρο Μπουσκέτς στο 65΄ και έδωσε αρκετές λύσεις ο άσος της Μπαρτσελόνα στο κέντρο, όπου μέχρι τότε οι διεθνείς μας είχαν πάρει τον έλεγχο.
Στο 79΄ ο Φαν Σιπ έριξε στον αγώνα και τον Πέλκα στην θέση του Μπουχαλάκη, σε μια τελευταία και απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να απειλήσει, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μάλλον εύκολα το προβάδισμα μέχρι τέλους και την νίκη που μας αφήνει εκτός νυμφώνος, για μια ακόμη φορά….

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιώπης, Τσιμίκας, Γούτας, Τζαβέλλας – Σαράμπια, Καρβαχάλ

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78΄ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67΄ Λημνιός), Μασούρας (46΄ Τζόλης), Παυλίδης (46΄ Δουβίκας).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (88΄ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65΄ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57΄ Ροντρίγκο), Μοράτα (65΄ Φορνάλς), Σαράμπια (56΄ Όλμο).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος